iPhone 12 kleinere notch

Gerucht: ‘iPhone 13 wordt dikker maar heeft kleinere notch’

Volgens de Japanse geruchtensite Mac Otakara wordt de iPhone 13 een tikje dikker, maar daar staat tegenover dat de notch wel iets gaat krimpen. De camerabult blijft echter hetzelfde.

‘iPhone 13 is ietsje dikker’

De twee Pro-modellen krijgen volgens de Japanners dezelfde cameramodule. Nu is het nog zo dat de iPhone 12 Pro Max een meer geavanceerde camera heeft, waardoor potentiële kopers voor een dilemma stonden: kiezen voor de betere camera, of voor een draagbaarder formaat? Mac Otakara heeft de informatie ontvangen van Chinese toeleveranciers. Zij beweren dat alle iPhone 13-modellen hetzelfde design houden met platte zijkanten, net zoals de iPhone 12-serie. In de lengte en breedte blijven de toestellen hetzelfde, maar ze worden wel 0,26mm dikker.

Eén cameramodule
Aan de achterkant is wel iets nieuws te zien. De camerabult blijft hetzelfde, maar Apple zou saffierglas willen gebruiken om de drie lenzen af te dekken. In plaats van drie losse cirkels voor de camera’s ziet het eruit als één grote cameramodule. Deze wordt 0,9mm dikker.

iPhone 13 mockup
Deze iPhone 13 mockup geeft een indruk van de cameramodule, al gokken we dat Apple niet voor een dergelijk kleureffect gaat kiezen.

De cameramodules van de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max zouden identiek zijn, dus mogelijk krijgt ook de normale Pro ook een supergroothoeklens met sensor shift stabilisatie en 2,5x zoom.

iPhone 12 cameralens met elementen

De kleinere notch wordt mogelijk door een onderdeel van de TrueDepth-camera te verplaatsen. Het is de tweede keer dat er geruchten circuleren over een kleinere notch voor 2021, dus mogelijk zit er een kern van waarheid in. Volgens eerdere geruchten krijgen alle iPhone 13-modellen een LiDAR-scanner, niet alleen de Pro-modellen. Ze worden op het gebruikelijke moment in september verwacht, dit jaar zonder vertraging door COVID-19. Een groot vraagteken is de ondersteuning voor LTPO OLED-schermen met een verversingsgraad van 120 Hz. Waar we in ieder geval al wel met zekerheid van kunnen uitgaan is dat er een gloednieuwe A15-chip in zit, die nog sneller is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2021, 9:38
Bron Bron Mac Otakara
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 2021 iphone, iphone 13

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.