iPhone 2020

Gerucht: ‘2020 iPhones krijgen metalen frame vergelijkbaar met iPhone 4’

Apple is van plan om het design van de iPhone 4 terug te laten brengen bij de 2020 iPhones. Volgens een betrouwbare analist krijgen de 2020 iPhones een metalen frame.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De 2019 iPhones liggen pas net in de schappen of de analisten blikken alweer vooruit op volgend jaar. Volgens Ming-Chi Kuo brengt Apple volgend jaar een geliefd designelement van de iPhone 4 terug in de 2020 iPhones. Apple zou volgend jaar voor een geheel nieuw design kiezen.

‘2020 iPhones met nieuw design met metalen frame’

Bijna ieder jaar sleutelt Apple aan het design van de iPhones. Dit jaar heeft de iPhone 11 Pro-serie bijvoorbeeld een matglazen achterkant, in plaats van het glimmende glas van de voorgaande jaren. De veranderingen zijn volgens Ming-Chi Kuo een volgend jaar een stuk groter. Hij spreekt over een “significant ander design”, dat volgens hem voor veel mensen een belangrijke reden wordt om te upgraden.

Apple gebruikt mogelijk wel hetzelfde glas aan de voor en achterkant, maar dan in een nieuwe metalen frame dat vergelijkbaar is met de iPhone 4. Momenteel vinden we op de iPhones een afgeronde roestvrij stalen of aluminium rand. De iPhone 4-serie was een stuk hoekiger, zoals we bijvoorbeeld ook al gezien hebben bij de iPad Pro 2018. Mogelijk komt dit volgend jaar dus ook naar de 2020 iPhones.

Apple zou allerlei nieuwe technieken gebruiken om ervoor te zorgen dat de frame geen negatieve impact heeft op de antennes van de toestellen. De iPhone 4 stond bekend om antennagate, omdat het signaal weg viel als je het toestel op een bepaalde manier vasthield. Apple zal er alles aan doen om dit te voorkomen.

Andere hoogtepunten van deze 2020 iPhones zijn volgens de analist de introductie van 5G en nieuwe schermformaten. Apple is van plan om een 5,4-, 6,1- en 6,7-inch iPhone uit te brengen, allemaal met OLED-scherm. Dat betekent dat het kleinste model een stukje kleiner wordt en het grootste model een slag groter.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

30 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.