Prototype 2020 iPhone zonder notch.

Gerucht: ‘Prototype van 2020 iPhone heeft geen notch’

Apple heeft volgens een bekende geruchtenlekker een prototype van een nieuwe 2020 iPhone waar geen notch in zit. In plaats daarvan zitten de sensoren in de schermrand verwerkt.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Al sinds 2017 hebben de iPhones een notch. Dit is een kleine inkeping bovenaan het scherm waar niet alleen de oorspeaker in zit, maar ook alle sensoren van de TrueDepth-camera. Volgens Ben Geskin, een bekende geruchtenlekker, heeft Apple een prototype waarbij de sensoren verplaatst zijn. Het gevolg: een iPhone zonder notch.

‘Prototype 2020 iPhones heeft geen notch’

Het zou gaan om een nieuwe 6,7-inch iPhone met Face ID en TrueDepth. In plaats van dat alle sensoren in de inkeping zitten, zit alles verwerkt in de dunne zwarte schermrand. In hoeverre dit gerucht betrouwbaar is, is lastig te zeggen. De bron heeft het de afgelopen jaren vaak goed gehad, maar zat er ook wel eens naast. Hieronder zie je een concept op basis van de informatie die hij gekregen heeft.

Prototype 2020 iPhone zonder notch.

Dat Apple werkt aan een grotere iPhone voor 2020 is niet nieuw. Al in het voorjaar van dit jaar schreven we dat er een grotere en kleinere OLED-iPhone komt. Het grotere model zou een schermafmeting van 6,7-inch krijgen. Het is echter voor het eerst dat we iets horen over een iPhone zonder notch, waarbij de sensoren in de dunne schermrand zitten. Wel is al meerdere keren gesproken over een nieuw design, maar dat zou dan voornamelijk gaan om de behuizing.

Zo krijgen de 2020 iPhones mogelijk een metalen frame, dat vergelijkbaar is met die van de iPhone 4. Meer geruchten over de toestellen van volgend jaar lees je in ons overzicht van de 2020 iPhones.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2019, 22:15
Bron Bron Ben Geskin
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 2020 iPhone, face id

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.