Reacties voor: Geen app meer nodig: iOS 15 kan codes voor tweefactorauthenticatie maken

Apple maakt het makkelijker om accounts te beveiligen met tweefactorauthenticatie. In iOS 15 zit een ingebouwd systeem voor het aanmaken van verificatiecodes.

Reacties: 12 reacties

  1. Dankzij AutoFill op iPhone en iPad wordt dan dus niet alleen de gebruikersnaam en wachtwoord automatisch ingevuld, maar ook de eenmalige verificatiecode die bij dat account hoort.

    Geweldig! Scheelt toch weer een paar handelingen die je uit moet voeren door weer een auth app te openen en de code over te typen. Fijne toevoeging.

  2. Zojuist geprobeerd, werkt super. Het aanmaken op de mobiele browser ging niet lekker. Daarna op de desktop de QR code gescand met de telefoon en dat ging prima. Nu krijg ik bij de 2FA verificatie op zowel de Mac als de iPhone de optie om de code uit de sleutelhanger toe te voegen. Voor de zekerheid dit gedaan op een test account, als deze iOS versie live is en er geen bugs in zitten is dit een mooi alternatief voor Authy of soortgelijke apps. Dankjewel voor dit artikel @iCulture

  3. Ik blijf wel bij die van Microsoft aangezien daar alles al in staat, en mocht ik om wat voor reden ineens android hebben dan kan ik er als nog bij.

    Maar mooi dat er een alternatief ook komt voor IOS.

  4. Zou deze functie de bestaande ingestelde 2FA koppelingen uit Authy kunnen importeren?

    Het betekent wel dat als iemand je Macbook steelt EN je login weet, dat deze dan toegang heeft tot alle sites (ook die met 2FA). Ik heb daarom nu geen 2FA app op mijn Macbook (Authy op iPhone, die met universal clipboard codes naar Safari kan plakken).

  5. Begrijp ik het goed dat we van twee factoren (iets wat je weet (wachtwoord) en iets wat je hebt (een stuk hardware)) over gaan op twee-in-een factor, dus eigenlijk een factor?

  6. Is dit nog wel veilig? Eigenlijk ga je alle 2FA nu downgraden naar een 1FA.

  7. Nee, ik houd het bij yubikey. Werkt prachtig met iPhone, iPad, Apple maar ook met alle andere os-en. Daarnaast kan het ding fido2 en… alle info staat op de key zelf. Cloud en co niet nodig.

  8. De sleutels tot je OS (en andere diensten) door het OS laten beheren?

    Vragen om problemen lijkt me. Dit soort belangrijke dingen horen bij een onafhankelijke aanbieder van zulke diensten.

  9. En hoe werkt dat dan als ik bijvoorbeeld in een hotel even wil inloggen op een systeem in de business lounge ? Hoe kom ik dan aan die TOTP / 2FA code?

  10. Mooie toevoeging van Apple . Echter blijf ik bij Authy omdat ik deze ook op Android en via browser kan openen. Ook omdat ik 2 Apple id’s heb kan ik Authy gebruiken op de 2 toestellen . Installeren en inloggen … makkelijk

  11. Origineel geplaatst door Strebor
    Zou deze functie de bestaande ingestelde 2FA koppelingen uit Authy kunnen importeren?
    Het betekent wel dat als iemand je Macbook steelt EN je login weet, dat deze dan toegang heeft tot alle sites (ook die met 2FA). Ik heb daarom nu geen 2FA app op mijn Macbook (Authy op iPhone, die met universal clipboard codes naar Safari kan plakken).

    Hoeveel mensen kennen jouw wachtwoord en hoeveel daarvan zijn potentieel een dief? Behalve mijn vriendin kent niemand mijn wachtwoord. Je hebt altijd een wachtwoord of biomedische check nodig om het in te vullen. Lijkt mij vrij veilig.

    Voor iedereen die denkt dat 2FA nu 1FA wordt, dat is niet zo. Je blijft nog steeds 2 codes nodig hebben om in te kunnen loggen. Als je denkt dat het onveiliger is om beide met de Mac in te kunnen vullen, bedenk dan dat dit op je telefoon precies hetzelfde gaat. 2FA zorgt er vooral voor dat iemand op afstand niet met gestoken/gekochte mail en wachtwoorden bij al je accounts kan. Het voorkomt niet dat iemand met je wachtwoord en telefoon/laptop niet bij de gegevens kan. Een goed wachtwoord en vooral allemaal verschillende wachtwoorden gebruiken maakt het geheel nog veiliger

  12. Origineel geplaatst door Jaap Couro
    Nee, ik houd het bij yubikey. Werkt prachtig met iPhone, iPad, Apple maar ook met alle andere os-en. Daarnaast kan het ding fido2 en… alle info staat op de key zelf. Cloud en co niet nodig.

    Yubikey sucks…. Max 25 secrets aan opslag. Ik heb al een veelvoud aan opslag nodig..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.