iOS 14.8 Final.

Nu te downloaden: iOS 14.8.1 en iPadOS 14.8.1 maken je iPhone en iPad veiliger

Heb je nog niet de overstap naar iOS 15 gemaakt en zit je nog op iOS 14.8? Dan staat er nu een update voor je klaar. iOS 14.8.1 is bedoeld voor iedereen die nog op iOS 14 draait en een veilig toestel wil hebben. Voor de iPad is ook iPadOS 14.8.1 beschikbaar.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iOS 14.8.1 update nu te downloaden

Een dag na iOS 15.1 heeft Apple ook iets in petto voor mensen die nog niet de sprong naar iOS 15 hebben gemaakt. Het is vanaf dit jaar mogelijk om nog langere op een oudere iOS-versie te blijven hangen, bijvoorbeeld omdat je op ziet tegen de update, niet zit te wachten op de nieuwe functies of voor een organisatie werkt waar je nog niet mag updaten. Voor die mensen is er nu een beveiligingsupdate. iOS 14.8.1 bevat geen nieuwe functies maar maakt je toestel veiliger. Er zijn waarschijnlijk meerdere beveiligingslekken gedicht.


Er is geen betatraject voor iOS 14.8.1 geweest, dus de update bevat waarschijnlijk weinig opmerkelijke zaken. Apple heeft ook de beveiligingspagina bijgewerkt om duidelijk te maken dat er bugs zijn opgelost op het gebied van audio, ColorSync, Continuity Camera, CoreGraphics, GPU Drivers, IOMobileFrameBuffer, Kernel, Sidecar, Status Bar, Voice Control en WebKit. Mocht je met een van de genoemde functies beveiligingsproblemen hebben ondervonden, dan is dat hopelijk nu verholpen.

Heb je een iPad die je nog op iPadOS 14 wil laten zitten? Dan kun je deze bijwerken naar iPadOS 14.8.1. Deze update bevat dezelfde oplossingen voor beveiligingsproblemen als iOS 14.8.1.

Releasenotes iOS 14.8.1

Apple heeft meerdere problemen opgelost wat betreft de beveiliging. In de exacte omschrijving van de update staat dat Apple beveiligingsproblemen opgelost heeft bij audio, de continuïteitscamera, WebKit (de motor achter Safari), Sidecar en meer.

Op deze pagina lees je meer over de opgeloste beveiligingsproblemen.

iOS 14.8.1 downloaden
Om iOS 14.8.1 te downloaden, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  2. Tik op Download en installeer.
  3. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via iTunes of de Finder. Sluit daarvoor je iPhone of iPad met een kabel aan aan je Mac of pc en open iTunes of de Finder in macOS Catalina en nieuwer. Klik op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

Bekijk ook

iPhone updaten: zo kun je de nieuwste iOS-versie installeren

Hoe kun je de software op je iPhone bijwerken naar de nieuwste versie van iOS? In deze tip leggen we uit hoe de iPhone updaten werkt, met of zonder computer.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

iOS 14

iOS 14 is de grote software-update voor de iPhone, die in het najaar van 2020 verscheen. De belangrijkste iOS 14-functies zijn een nieuw beginscherm, interactieve widgets, verbeteringen voor HomeKit en de nieuwe Appfragmenten (ook wel App Clips genoemd).

iOS 14

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.