iMac M3 keuken

Eerste hands-on ervaringen van de iMac 2023: dit zeggen de reviews

De eerste reviews van de iMac 2023 staan online. Wat vindt de internationale pers van de snellere chip van deze nieuwe Mac? Dit zijn de eerste ervaringen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Hands-on video’s en ervaringen met de iMac 2023

Het is nog geen week geleden dat Apple de nieuwe iMac met M3-chip aankondigde en vanaf morgen ligt hij officieel in de winkels. Maar internationale reviewers konden de afgelopen week al met de nieuwe iMac aan de slag en delen hun ervaringen in de eerste reviews.

Hands-on review van TechCrunch

TechCrunch schrijft dat deze nieuwe iMac qua update niet van hetzelfde kaliber is als de iMac met M1-chip. Nagenoeg alles is qua hardware hetzelfde gebleven. Maar over de M3-chip is de reviewer wel onder de indruk. Ten opzichte van de al krachtige M1-chip biedt de M3 iMac betere prestaties, al is dat volgens TechCrunch niet de moeite waard om te upgraden als je al het 2021-model hebt. Ze hebben ook een grafisch intensieve game getest op de iMac en de resultaten daarvan stelden niet teleur, zowel op het gebied van looks als prestaties en geluid.

Lees verder: iMac 2023 review bij TechCrunch

Bekijk ook

24-inch iMac 2023 nu in de winkels: dit zijn de beste prijzen

De nieuwste 24-inch iMac met M3-chip ligt nu in de winkels. Sta je te popelen om er eentje te kopen, dan kan dat nu. We vertellen je welke varianten er zijn en wat ze kosten.

Review van CNET

CNET is nog steeds onder de indruk van de looks van de iMac. Dat geldt ook voor de prestaties, want de nieuwe M3-chip presteert goed. De uitvoering die zij getest hebben, was voorzien van 24GB RAM. Wel merkt CNET op dat het jammer is dat dit model alleen maar usb-c/Thunderbolt-poorten heeft en dat bijvoorbeeld de sd-kaartslot ontbreekt. Ook dat je de iMac niet na de aanschaf verder kan upgraden, wordt als een minpunt gezien. Wat ook balen is: de meegeleverde accessoires hebben nog steeds Lightning.

Lees verder: review bij CNET

iMac review van Tom’s Guide

Dankzij de M3-chip is de nieuwe iMac volgens Toms’ Guide beter dan ooit, maar merkt wel op dat M1-eigenaren niet hoeven te vrezen. Ook is het instapmodel wat beperkt qua mogelijkheden: er zit een toetsenbord zonder Touch ID bij en het werkgeheugen is standaard slechts 8GB. Desalniettemin presteert dit model een stuk beter dan de M1-variant en is daarmee de perfecte alles-in-1 computer om in huis te hebben.

Lees verder bij Tom’s Guide

Meer video’s en unboxing van iMac 2023

Informatie

Laatst bijgewerkt
7 maart 2024 om 15:16
Onderwerp
Categorie
Mac en macOS
Device
iMac

iMac

De iMac is Apple's alles-in-één desktopcomputer. De iMac bestaat uit een scherm met een voet waarin de computer ingebouwd zit. De iMac is ideaal om thuis of op kantoor te gebruiken. Het nieuwste model is de 24-inch iMac uit 2023 met M3-chip en een kleurrijk design. Het M3-model biedt betere specificaties en is de opvolger van de iMac uit 2021. De iMac 2023 is nog het enige model dat in Apple's assortiment zit. Alles over de iMac, een Mac-desktop kopen en desktop Macs vergelijken lees je hier.

iMac

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.