Philips Hue dimmer en andere Hue-sensors nu echt geschikt voor HomeKit

Heb je heel veel HomeKit-accessoires in huis en heb je een collectie aan Hue-schakelaars, dan is er goed nieuws: de Hue Tap, Hue Motion en Hue Dimmer kun je nu ook met HomeKit gebruiken.

Philips Hue Motion Sensor plaatsen
Het was al eerder aangekondigd, maar vanaf nu is het zover: de schakelaars van Philips Hue werken nu met Apple’s HomeKit. Dat betekent dat je de Hue Tap, Hue Dimmer en Hue Motion ook kunt gebruiken om je andere HomeKit-accessoires te bedienen.

Philips Hue-schakelaars met HomeKit

Tijdens de IFA kondigde Philips aan dat de HomeKit-ondersteuning flink uitgebreid zou worden. Philips liet weten dat er vanaf oktober een update beschikbaar komt, zodra al je Hue-accessoires met HomeKit werken. Voorheen was het alleen mogelijk om de lampen zelf met HomeKit te bedienen, bijvoorbeeld via de standaard Woning-app. Met de nieuwe update is dit dus ook mogelijk voor de accessoires van Philips Hue, zoals de Hue Tap, Hue Dimmer en Hue Motion.

Hue-accessoires met HomeKit.

Je kunt de werking van de schakelaars nu dus instellen via de standaard Woning-app. Je hoeft daardoor niet meer in de standaard Philips-app te duiken. Bovendien kun je de Hue-accessoires ook gebruiken om je HomeKit-scènes te activeren. Je kunt dus op deze manier ook je andere accessoires bedienen, zoals een thermostaat. Registreert de Hue Motion een beweging, dan kan bijvoorbeeld de thermostaat een tandje hoger gezet worden, terwijl tegelijkertijd het licht aan gaat.

Om de Hue-accessoires met HomeKit te koppelen, moet je de Hue-app updaten naar versie 2.16. Daarna moet je ook een update uitvoeren voor je Hue-systeem. Als alles up-to-date is, ga je in de Hue-app naar Instellingen > HomeKit & Siri. Hier vind je dan ook een optie Accessoires met alle gekoppelde Hue-schakelaars. Je kunt deze schakelaars hier stuk voor stuk koppelen aan HomeKit door erop te tikken.. Ga vervolgens naar de Woning-app om daar je schakelaars verder in te stellen.

Hue Motion met HomeKit en temperatuur.

Hue Motion in HomeKit meet ook temperatuur
In de Woning-app kun je de schakelaars vervolgens configureren. Je kunt ze eenvoudig aan een kamer toewijzen en meenemen in de automatisering. Nieuw is dat de Hue Motion nu ook gebruikt kan worden als temperatuur- en lichtmeter. In de Hue-app kun je de bewegingssensor alleen gebruiken om je lampen aan en uit te zetten, maar in HomeKit krijgt de Hue Motion er dus allerlei functies bij. Je kunt daarom ook via Siri vragen wat de temperatuur is in de kamer waar de bewegingssensor staat. Nieuw in iOS 11 is dat je een bewegingssensor ook kan automatiseren als er géén beweging gedetecteerd wordt. In de Hue-app werkte dit eerder al, maar dat kan nu dus ook gewoon in de Woning-app. Overigens geldt dit ook voor andere bewegingssensoren.

Routines in de Hue-app van andere apps.

Naast de toevoeging van HomeKit-ondersteuning voor accessoires, werkt de Hue-app nu ook met routines van andere apps. Ga hiervoor naar Routines > Van andere apps. Tot slot is er een nieuw app-icoontje (wit in plaats van zwart) en kun je accessoires eenvoudig terugzetten naar de standaard instellingen via het detailscherm.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 03 oktober: Nieuwe werking van de Hue Motion-sensor aan het artikel toegevoegd.

HomeKit

Ontdek alles wat je met HomeKit kunt doen, Apple's overkoepelende systeem voor slimme apparaten in huis. HomeKit en de Woning-app zijn de basis van Apple's smart home-platform, waarin je slimme lampen, deursloten, sensoren, raambekleding, camera's en meer aan elkaar kan koppelen en met elkaar kan laten samenwerken. Apparaten met HomeKit-ondersteuning werken ook met Siri. Bovendien werken accessoires die geschikt zijn voor de de smart home-standaard Matter ook compatibel met HomeKit en de Woning-app. Onze belangrijkste artikelen over HomeKit en smart home, overzichtelijk op een rijtje.

HomeKit

Reacties: 31 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.