Signal voor Mac desktop

Beveiligde chatdienst Signal nu als desktop-app voor de Mac

Signal heeft nu een desktop-app voor Mac, Windows en Linux. Je kunt nu makkelijker versleutelde berichten uitwisselen, zonder dat je de Chrome-browser nodig hebt.

Open Whisper Systems, het bedrijf achter de berichtendienst Signal, heeft nu ook een losse desktop-app uitgebracht voor macOS, Windows en Linux. Eerder was de dienst al te gebruiken via een Chrome-extensie, maar die zal nu worden uitgefaseerd. Je vindt de download op signal.org/download.

Signal op de Mac

De zelfstandige desktop-app is identiek aan de oudere Chrom-app, maar je hoeft niet langer van de Chrome-browser gebruik te maken. De app Signal Desktop is er alleen voor 64-bit Windows-installaties met Windows 7 of nieuwer, terwijl je op de Mac moet beschikken over macOS 10.9 en nieuwer. Voor Linux-gebruikers is de desktop-app alleen beschikbaar voor distributies met die met de advanced package tool werken, oftewel Ubuntu, Debian en afgeleide distro’s.

Signal voor Mac desktop

Om Signal op de Mac of een andere desktop te gebruiken zul je wel moeten beschikken over de Signal-app op je iPhone. Dit komt omdat je de QR-code moet scannen en vervolgens de app moet koppelen met je smartphone. Dit werkt alleen als je de mobiele app hebt.

Signal-instellingen

Gebruikers die al de Chrome-extensie gebruikten kunnen makkelijk overstappen. Dit doe je door de Chrome-extensie op te starten en via het appsmenu te kiezen voor ‘migreren naar standalone-versie’. Vervolgens kies je de map waarin je de gegevens wilt exporteren. Bij installatie van de desktop-app kun je ze vervolgens weer importeren.

Je kunt ook kiezen voor een nieuwe installatie, waarbij je in de mobiele app een QR-code scant. Signal staat erom bekend dat ze hun berichtenverkeer goed versleuteld hebben. De technologie van het bedrijf wordt ook gebruikt door WhatsApp, die net als Telegram al eerder een desktop-app uitbracht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2017, 11:48
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen beveiliging, signal
Devices Mac, MacBook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.