iHaper bureaulamp

iHaper: deze bureaulamp werkt met HomeKit en bewegingssensor

Met uitneembare zaklamp!

De iHaper DL1 Smart Desk Lamp is een bijzonder vormgegeven lamp met ingebouwde bewegingssensor, die met HomeKit werkt. Alexa en Google Assistent worden juist niet ondersteund. Er zit zelfs een uitneembare zaklamp in voor een spontane nachtelijke speurtocht.

iHaper DL1 bureaulamp met HomeKit

Bij het zien van de iHaper bureaulamp bekruipt ons de gedachte dat de ontwerper helemaal los is gegaan om iets speels en futuristisch te maken, al doet het ons eerder denken aan design uit de jaren tachtig. Of jij het design mooi genoeg vindt om op je bureau te zetten, is een persoonlijke keuze. Feit is wel dat de iHaper Smart Desk Lamp (ca. 112 euro) vrij uniek is. Er zijn nog maar weinig bureaulampen met HomeKit-functionaliteit. Zelfs bij Philips Hue konden we geen zakelijk ogende bureaulampjes vinden. De meeste tafellampen van Philips Hue zijn echter bedoeld om gezellig op een dressoir neer te zetten.


Wat de iHaper DL1 Smart Desk Lamp ook bijzonder maakt is het feit dat er een bewegingssensor in zit. Ook zit er een zaklamp in (!) en werkt hij op batterijen. Ideaal dus als je bureau ergens staat waar geen stroomaansluiting is – een situatie die waarschijnlijk niet zo vaak voorkomt. Juist die buitenissigheden maken het voor ons leuk om te bespreken.

iHaper bureaulamp met HomeKit

Je zou de lamp ook kunnen gebruiken op een nachtkastje. Juist dan kan de afneembare zaklamp goed van pas komen, zodat je tijdens een nachtelijke wandeling door het huis niet struikelt. De bewegingssensor zorgt ervoor dat de lamp wordt gedimd als je wegloopt, zodat er minder stroomverbruik is. De lamp zelf is te dimmen met touchbediening.

iHaper bureaulamp functies

De bewegingssensor zou je kunnen overwegen in plaats van een Hue Motion (€39), maar eigenlijk is dat niet handig. Hij heeft namelijk een timer van 5 tot 30 minuten, waardoor de actie niet onmiddellijk wordt uitgevoerd en je gebonden bent aan twee keuzes.

iHaper bureaulamp

Meestal werken dit soort producten al met Amazon Alexa en Google Home en wordt er pas later HomeKit-support toegevoegd, maar ook op dit punt is de maker van de iHaper eigenzinnig. Alleen HomeKit wordt ondersteund. iHaper maakt ook lichtstrips en lampen, die wel met de smart home-systemen van Amazon en Google samenwerken.

De iHaper Desk Lamp is verkrijgbaar voor iets meer dan 100 euro via Amazon.

iHaper met Siri

Alternatieven
Wil je liever een normaler uitziende tafellamp met HomeKit, kijk dan eens naar:

Zoals gezegd: ze zien er niet echt uit als bureaulampen, dus als je een wat zakelijker design zoekt zul je zelf op zoek moeten gaan naar een bureaulamp waar een slimme lamp in past. Philips verkoopt ook de Hue Phoenix, maar die vinden we minder mooi. Een stijlvoller alternatief vinden we de Xiaomi Mijia Table Lamp Pro, waar we eerder over geschreven hebben en die ook met HomeKit werkt. Die is via sites als AliExpress te krijgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.