Deze bureaulamp is geschikt voor HomeKit

Dit hebben we nog niet zoveel gezien: een bureaulamp met HomeKit-ondersteuning. Je zou natuurlijk je bestaande bureaulamp kunnen voorzien van een Hue of andere slimme lamp, maar bij deze Mijia Table Lamp Pro is alles al voor je geregeld.

De Mijia bureaulamp met HomeKit is een variant op het al bestaande Yeelight-nachtlampje van Mijia, dat sinds eind december te koop is. Het gaat hier om een submerk van Xiaomi, de Chinese techgigant die producten op vrijwel elk gebied maakt. Eerder maakte dezelfde fabrikant al een Mi Desk Lamp, die sinds 2016 verkrijgbaar was en qua kleurtemperatuur vooral gericht is op geconcentreerd werken. De nieuwe variant biedt net wat meer opties en is voorzien van Europese TÜV-keuring. Met draaiknoppen kun je de helderheid en de kleurtemperatuur aanpassen.

Mijia bureaulamp met HomeKit

Het eerder genoemde nachtlampje kun je voor 60 euro aanschaffen via Amazon, maar dat geldt nog niet voor de Mijia Table Lamp Pro. Wel kun je bij AliExpress terecht, waarbij je wat meer geduld moet hebben met de levering. Zoek op ‘Xiaomi Mijia LED Desk Pro’ en je komt meerdere aanbieders tegen.

Xiaomi Mijia bureaulamp met HomeKit

Sommige Mijia-producten van Xiaomi zijn geschikt te maken voor HomeKit, mits je de hub installeert. In een video liet de fabrikant eerder al diverse Aquara HomeKit-accessoires zien, die gedeeltelijk al in de winkel verkrijgbaar zijn. Begin dit jaar maakte Xiaomi meer Aqara-apparaten geschikt voor HomeKit.

HomeKit

Ontdek alles wat je met HomeKit kunt doen, Apple's overkoepelende systeem voor slimme apparaten in huis. HomeKit en de Woning-app zijn de basis van Apple's smart home-platform, waarin je slimme lampen, deursloten, sensoren, raambekleding, camera's en meer aan elkaar kan koppelen en met elkaar kan laten samenwerken. Apparaten met HomeKit-ondersteuning werken ook met Siri. Bovendien werken accessoires die geschikt zijn voor de de smart home-standaard Matter ook compatibel met HomeKit en de Woning-app. Onze belangrijkste artikelen over HomeKit en smart home, overzichtelijk op een rijtje.

HomeKit

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.