Eerste MacBook Pro 2019 benchmark toont flinke prestatieverbeteringen

Hoeveel sneller is de MacBook Pro 2019 ten opzichte van het vorige model? De eerste benchmark van de MacBook Pro 2019 is verschenen en laat zien hoe dit nieuwe model presteert.

MacBook Pro 2019 benchmark

Uit het niets kondigde Apple de eerste 8-core MacBook Pro aan, als onderdeel van de MacBook Pro 2019. In het persbericht sprak Apple al over een snelheidsverbetering van 40% ten opzichte van de 6-core MacBook Pro van vorig jaar. Hoe uit zich dat in de benchmarks? Op Geekbench zijn nu de eerste scores verschenen en dat belooft veel goeds.


Het gaat om de 8-core MacBook Pro met 2,4Ghz Core i9-chip die in de benchmark getest is. In de single-core test behaalt dit model een score van 5879. Dat is zo’n tien procent meer dan het gemiddelde van de krachtigste 2018 MacBook Pro, die een singe-core van zo’n 5300 behaalt. Voor de multi-core test krijgt de nieuwste MacBook Pro een score van 29184, wat een stijging is van bijna 30% ten opzichte het model van vorig jaar. Die kwam niet verder dan gemiddeld 22620.

MacBook Pro 2019 benchmark.

De benchmark komt dus aardig in de buurt van de snelheidsverbeteringen die Apple in het persbericht beloofde. In de praktijk betekent dit dat veel zware taken zoals videobewerkingen en grafische toepassingen sneller uitgevoerd kunnen worden. Apple noemt als voorbeeld onder andere dat fotografen tot 75% sneller complexe bewerkingen en filters toe kunnen passen in Photoshop. Wil je al deze extra kracht, dan moet je wel flink in de buidel tasten.

Bekijk ook

Apple kondigt eerste 8-core MacBook Pro aan

Verrassing! Apple heeft voor het eerst een 8-core MacBook Pro aangekondigd, de snelste Mac-laptop ooit. Hij is verkrijgbaar in 15-inch formaat en heeft een vernieuwd vlindertoetsenbord.

De nieuwe 2,3GHz 8-core MacBook Pro is beschikbaar vanaf €3.299. Wil je daar een 2,4GHz-processor in zoals in deze benchmark, dan betaal je nog eens €220 extra. Het geteste model heeft daarnaast nog extra werkgeheugen, wat je ook nog €480 extra kost. Je komt daarmee uit op bijna €4.000, maar je hebt daar wel de allersnelste MacBook ooit voor. Voor de meeste gebruikers zijn al deze extra’s niet nodig. De vernieuwde MacBook Pro is beschikbaar vanaf €1.999. Wil je een nieuwe MacBook kopen, check dan ons artikel voor de prijzen en modellen.

Bekijk ook

MacBook kopen: de koopgids voor aanschaf van jouw MacBook

Wil je een MacBook kopen? Dan vind je in dit artikel alle informatie over modellen, prijzen van Macbook Pro en MacBook Air, welk model bij jou past.

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design en het miniLED-display. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.