MacBook Pro 8-core

Eerste MacBook Pro 2019 benchmark toont flinke prestatieverbeteringen

Hoeveel sneller is de MacBook Pro 2019 ten opzichte van het vorige model? De eerste benchmark van de MacBook Pro 2019 is verschenen en laat zien hoe dit nieuwe model presteert.

MacBook Pro 2019 benchmark

Uit het niets kondigde Apple de eerste 8-core MacBook Pro aan, als onderdeel van de MacBook Pro 2019. In het persbericht sprak Apple al over een snelheidsverbetering van 40% ten opzichte van de 6-core MacBook Pro van vorig jaar. Hoe uit zich dat in de benchmarks? Op Geekbench zijn nu de eerste scores verschenen en dat belooft veel goeds.

Het gaat om de 8-core MacBook Pro met 2,4Ghz Core i9-chip die in de benchmark getest is. In de single-core test behaalt dit model een score van 5879. Dat is zo’n tien procent meer dan het gemiddelde van de krachtigste 2018 MacBook Pro, die een singe-core van zo’n 5300 behaalt. Voor de multi-core test krijgt de nieuwste MacBook Pro een score van 29184, wat een stijging is van bijna 30% ten opzichte het model van vorig jaar. Die kwam niet verder dan gemiddeld 22620.

MacBook Pro 2019 benchmark.

De benchmark komt dus aardig in de buurt van de snelheidsverbeteringen die Apple in het persbericht beloofde. In de praktijk betekent dit dat veel zware taken zoals videobewerkingen en grafische toepassingen sneller uitgevoerd kunnen worden. Apple noemt als voorbeeld onder andere dat fotografen tot 75% sneller complexe bewerkingen en filters toe kunnen passen in Photoshop. Wil je al deze extra kracht, dan moet je wel flink in de buidel tasten.

De nieuwe 2,3GHz 8-core MacBook Pro is beschikbaar vanaf €3.299. Wil je daar een 2,4GHz-processor in zoals in deze benchmark, dan betaal je nog eens €220 extra. Het geteste model heeft daarnaast nog extra werkgeheugen, wat je ook nog €480 extra kost. Je komt daarmee uit op bijna €4.000, maar je hebt daar wel de allersnelste MacBook ooit voor. Voor de meeste gebruikers zijn al deze extra’s niet nodig. De vernieuwde MacBook Pro is beschikbaar vanaf €1.999. Wil je een nieuwe MacBook kopen, check dan ons artikel voor de prijzen en modellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2019, 9:11
Via Via MacRumors
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen benchmark, geekbench, macbook pro

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (13- en 16-inch) en verschillende kleuren en specificaties. Er zijn momenteel drie lijnen: de 13-inch MacBook Pro met M1-chip (eind 2020), de high-end 13-inch MacBook Pro met Intel-chip (voorjaar 2020) en de 16-inch MacBook Pro met Intel-chip (eind 2019). De MacBook Pro is ook kenmerkend vanwege de Touch Bar. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.