iCloud beta op MacBook Pro

Apple test vernieuwde iCloud beta webversie met Herinneringen-app

Sneller inloggen met iPhone en iPad
Apple heeft afgelopen nacht een nieuwe betapagina online gezet om de webversie van iCloud te testen. De Herinneringen-app is voor het eerst ook online te gebruiken, en je kunt nu gemakkelijk inloggen vanaf je iPhone en iPad.

De vernieuwde website van Apple is te vinden op beta.icloud.com, zo meldt Federico Viticci als eerste op Twitter. Op het thuisscherm vind je dezelfde apps als momenteel op de niet-betaversie iCloud.com, maar dit keer is de Herinneringen-app ook daadwerkelijk toegankelijk. Ook kun je de webversie nu (beter) gebruiken op je iPhone en iPad.


Al jaren maakt Apple gebruik van nagenoeg hetzelfde design voor iCloud.com. De achtergrond bestond uit bewegende blauwe bollen, zoals die in 2013 met iOS 7 werden geïntroduceerd. De vernieuwde versie van iCloud heeft slechts een simpele, witte achtergrond. Een voordeel hiervan is dat deze achtergrond waarschijnlijk sneller geladen wordt door je computer. Ook is het lettertype hier en daar aangepast. De letters zijn nu iets dikker.

Als je op een toestel met iOS 13 en iPadOS 13 gebruik wilt maken van beta.icloud.com kun je voortaan inloggen met Face ID of Touch ID. Je gebruikt hiervoor een nieuwe functie in iOS 13 en iPadOS 13 genaamd Sign in with Apple. Je logt hiermee overal op een veilige manier in.

Opvallend is dat je niet alle functies van iCloud ter beschikking hebt als je inlogt op een iPhone. Je zult alleen bij Foto’s, Notities en Zoek iPhone komen. Voorheen kon je op een iPhone echter alleen gebruikmaken van Zoek iPhone.

Beta van iCloud op iPad met iPadOS 13

Bekijk ook

Sign In with Apple: alles over het veilig aanmelden via Apple

Met Sign In with Apple kun je bij diensten en apps inloggen met je Apple-gegevens. Maar wat zijn de voordelen van Sign in with Apple en wat kun je ermee? In dit artikel lees je alles over het aanmelden via Apple in apps en diensten.

Herinneringen op iCloud.com

Een jarenlange afwezigheid is Herinneringen vanaf nu ook op iCloud gebruiken. Apple had op iCloud.com al wel een icoon neergezet, maar als je erop klikte kreeg je de melding dat de app “binnenkort” beschikbaar is. Via de beta-site is het eindelijk wel mogelijk om Herinneringen te gebruiken. De app heeft hetzelfde ontwerp als de compleet vernieuwde Herinneringen-app in iOS 13 en macOS Catalina.

Lange tijd heeft de Herinneringen-app nauwelijks tot geen aandacht gekregen bij iOS-updates. Door de app naar de webversie van iCloud te brengen laat Apple nogmaals zien dat de app geen ondergeschoven kindje meer is. Apple zou in de toekomst nog meer apps naar iCloud.com kunnen brengen, zoals Apple Kaarten. Alle al bestaande apps op iCloud.com zijn vooralsnog onveranderd gebleven.

Bekijk ook

Maak kennis met de nieuwe Herinneringen-app in iOS 13

Apple heeft de gloednieuwe Herinneringen-app voor zowel iOS, iPadOS als macOS onthuld. De nieuwe app heeft een compleet nieuw uiterlijk en heeft ook veel meer opties gekregen. Hier lees je er alles over!

Herinneringen op iCloud.com

Als laatste is de manier om bij je instellingen te komen veranderd. Momenteel zie je op iCloud.com een app-icoon voor Instellingen, net zoals op je iPhone en iPad. Op beta.icloud.com zie je simpelweg een tekstknopje met Accountinstellingen onder je profielfoto.

Het is aannemelijk dat de vernieuwde webversie van iCloud officieel wordt ingevoerd na het september-event. Dit zal naar verwachting op 10 september plaatsvinden, maar de uitnodigingen zijn nog niet verstuurd. Wil je wel alvast weten wat er waarschijnlijk (en minder waarschijnlijk) wordt aangekondigd? Lees dan eens hier over onze verwachtingen van het september-event van Apple.

Bekijk ook

Dit zijn onze verwachtingen van het grote iPhone 2019 september-event

Vandaag is de grote dag! Het event komt eraan en we blikken nog één vooruit op het grote najaarsevent van Apple. Wat gaat Apple allemaal aankondigen tijdens het iPhone 2019-event van september? Dit zijn onze verwachtingen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 augustus 2019 om 7:35
Onderwerp
Categorie
Diensten
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.