Satechi USB-C Dual multipoort adapter.

Nieuwe Satechi-adapters laten je twee 4K-schermen op je MacBook aansluiten

Meerdere schermen tot 60Hz
Er zijn al diverse USB-C-adapters op de markt waarmee je accessoires, schermen en meer kan aansluiten op je MacBook. Satechi komt nu met twee nieuwe adapters met een uniek design, waarmee je tot twee 4K-schermen in 60Hz kan aansluiten.

Nieuwe Satechi Dual USB-C-adapters met HDMI voor twee 4K-schermen

Nog niet zo lang geleden schreven we over de vernieuwde USB-C-multipoort adapter van Apple, die voor het eerst 4K HDMI in 60Hz ondersteunt. Nu komt ook accessoiremaker Satechi met een dergelijke adapter, waar nog veel meer aansluitingen op zitten. Een tweede nieuwe adapter biedt enkel ondersteuning voor HDMI, maar laat je wel twee 4K-schermen in 60Hz aansluiten. De overeenkomst tussen de twee adapters is dat ze allebei twee USB-C-ingangen van je MacBook nodig hebben.


De eerste nieuwe adapter is de USB-C Dual HDMI. Deze heeft aan het uiteinde twee ingangen voor HDMI, zodat je met één adapter twee 4K-schermen kan aansluiten. Het voordeel van deze adapter is dat beide schermen in 60Hz weergegeven worden, waardoor dit de beste resolutie en framerate oplevert. Daarnaast zit er nog een extra USB-C-poort op om je MacBook van stroom te voorzien. Deze aansluiting kan 60W aan. Een 13-inch MacBook Pro of MacBook Air wordt daardoor zonder problemen opgeladen, maar bij een 15-inch MacBook Pro is dat niet het geval.

Satechi USB-C Dual HDMI adapter.

Wil je meer dan alleen twee HDMI-aansluitingen, dan kom je uit bij de nieuwe USB-C Dual Multimedia adapter. Naast de HDMI-poorten, zitten twee USB 3.0-aansluitingen, een USB-C Power Delivery tot 60W-poort, een Gigabit Ethernet-aansluiting en een SD- en micro-SD-gleuf op. Hou er wel rekening mee dat bij dit model de twee HDMI-aansluitingen in specificatie van elkaar verschillen. Hoewel ze allebei geschikt zijn voor 4K-schermen, wordt het signaal maar bij één van de twee in 60Hz doorgestuurd. De andere aansluiting is geschikt voor maximaal 30Hz. Bij de eerder genoemde Dual HDMI-adapter is dat niet het geval.

Beide adapters hebben twee USB-C-ingangen van je MacBook nodig. De adapter is daarom niet geschikt voor de 12-inch MacBook, omdat die maar één poort heeft. Modellen die wel geschikt zijn, zijn de MacBook Pro uit 2019 en 2018, de 2018 en 2019 MacBook Air en de 2018 Mac mini. Heb je een oudere MacBook, dan heb je helaas niets aan deze adapters.

De USB-C Dual Multimedia adapter heeft een adviesprijs van $109,99. De Dual HDMi-adapter is een stukje goedkoper met een prijskaartje van $64,99. Je hebt de keuze tussen zilver en spacegrijs. Als je bestelt via de website van Satechi, worden ze vanuit de US gratis naar Nederland verzonden. Wanneer ze bij een Nederlandse webshops beschikbaar zijn, is nog niet bekend. In Nederland heeft onder andere Amac een uitgebreid assortiment van Satechi-accessoires.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.