Herinneringen in iOS 13 in het donker.

Maak kennis met de nieuwe Herinneringen-app in iOS 13

Zo vergeet je nooit meer iets
Apple heeft de gloednieuwe Herinneringen-app voor zowel iOS, iPadOS als macOS onthuld. De nieuwe app heeft een compleet nieuw uiterlijk en heeft ook veel meer opties gekregen. Hier lees je er alles over!

Nieuwe Herinneringen-app in iOS 13

Tijdens de WWDC 2019 onthulde Apple onder andere iOS 13 en macOS 10.15. Een belangrijke update daarin is de nieuwe Herinneringen-app. Deze was al jarenlang hetzelfde, maar nu heeft Apple eindelijk de app onder handen. Zowel de iPhone-, iPad- als Mac-versie hebben een gloednieuw design gekregen. Wij laten je zien hoe de Herinneringen-app in iOS 13 eruit ziet.


#1 Nieuw design
Het ontwerp van de Herinneringen-app is helemaal op de schop gegaan. De kaarten-weergave met verschillende categorieën herinneringen heeft plaatsgemaakt voor een nieuwe overzichtelijke weergave. Zodra je de app opent zie je vier onderdelen: Vandaag, Gepland, Alles en Gemarkeerd. In deze onderdelen vind je de herinneringen van al je verschillende lijsten. Dit zijn zogenaamde Smart lists, zodat je in één oogopslag ziet welke herinneringen belangrijk zijn.

Design van Herinneringen in iOS 13.

Elke lijst kan je ook voorzien van een logisch icoontje en een bijpassende kleur. De kleur die je voor het icoontje kiest wordt dan ook meteen gebruikt voor de kleur van alle knoppen, bijvoorbeeld voor het toevoegen van een nieuwe herinnering. Je ziet daardoor meteen in welke lijst je zit.

#2 Natuurlijke taal gebruiken
Als je een nieuwe notitie aanmaakt, kun je daarvoor nu natuurlijke taal gebruiken. Typ bijvoorbeeld “Stofzuigen zaterdag” en de app geeft meteen een suggestie om er de juiste datum aan te hangen. Bij de versie in iOS 12 en eerder moet je veel meer stappen nemen om een herinnering te maken voor een specifieke dag of tijd, maar in iOS 13 en iPadOS 13 kan dat dus een stuk sneller door gewoon in één keer achter elkaar te typen.

Natuurlijke taal in Herinneringen in iOS 13.

#3 Nieuwe Quick Toolbar
De nieuwe Quick Toolbar zorgt ervoor dat je makkelijker bijlages kan toevoegen aan je notities. Tik op het klokje om te kiezen tussen een aantal datumsuggesties. Ook is er een locatie-icoontje om een herinnering te maken voor als je in de auto stapt. Je kan natuurlijk zelf een locatie kiezen om de herinnering te laten verschijnen als je weg gaat of juist ergens aankomt. De laatste optie in de toolbar is de optie om een bijlage toe te voegen, zoals een foto. Je kan kiezen voor de camera of uit je fotobibliotheek. Er is zelfs een optie om een scan te maken, rechtstreeks in de Herinneringen-app.

Toolbar in Herinneringen in iOS 13.

Bij het toevoegen van een datum heb je nu ook de optie om iemand te taggen uit je contactenlijst. Zodra je vervolgens met diegene praat via iMessage, verschijnt er automatisch een melding in beeld van de betreffende herinnering. De app gaat dus slimmer om met je herinneringen, al geldt het helaas alleen nog voor de standaard Berichten-app.

#4 Taken in je herinneringen
Je kan herinneringen nog veelzijdiger maken door er taken aan toe voegen. Stel dat je een herinnering hebt om je huis schoon te maken, dan kan je daar als sub-taken stofzuigen, ramen lappen en afwassen aan toevoegen. Je doet dit door een herinnering simpelweg te slepen naar een andere herinnering. Dit werkt ook zo met je afzonderlijke lijsten. Je maakt daardoor als het ware een map met meerdere lijsten, zodat je al je herinneringen overzichtelijk kan ordenen.

Taken en lijsten in Herinneringen in iOS 13.

#5 Siri suggesties
Siri geeft ook suggesties terwijl je met iemand chat via iMessage. Zodra Siri merkt dat er over een herinnering gesproken wordt, verschijnt er een melding om meteen de herinnering aan te maken. Dit kan dan ook weer met de chatpartner als getagde persoon, dus je herinnering is meteen goed ingevuld.

Al deze verbeteringen voor de Herinneringen-app gelden voor zowel de iPhone-, iPad- als Mac-versie. Ook de bijbehorende Apple Watch-app heeft een update gekregen, zodat al je herinneringen op de juiste manier geordend worden. De nieuwe app verschijnt later dit jaar als onderdeel van iOS 13, iPadOS 13 en macOS Catalina.

Meer over de huidige Herinneringen-app lees je in onze tip.

Bekijk ook

Herinneringen-app gebruiken op iPhone en iPad: todo's, takenlijst en meer

Met de Herinneringen-app van Apple kun je boodschappenlijstjes maken, todo's en meer. Lees in deze gids hoe je taken toevoegt en zelf lijsten maakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 13

iOS 13 is de grote 2019 software-update voor de iPhone, die sinds september van dat jaar te downloaden is. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer. In september 2020 is deze versie opgevolgd door iOS 14.

iOS 13
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.