HomePod speaker wit

Zo klinken de bedieningsgeluidjes van de HomePod

Met de HomePod kun je timers en wekkers instellen en nu is ook duidelijk welke geluidjes daarvoor gebruikt worden. Ook wordt verwezen naar nieuwe ski-workouts, die mogelijk voor de Apple Watch bedoeld zijn.

We hebben al veel details van de nieuwe HomePod ontdekt via de eerder beschikbare software, maar nu zijn er ook geluidjes van de HomePod vrijgegeven. Het gaat in totaal om negen verschillende geluidjes, onder andere van een wekker en een timer.

HomePod speaker wit

HomePod-geluidjes

De HomePod is Apple’s eerste slimme speaker die je kunt gebruiken om naar muziek te luisteren. De HomePod werkt ook samen met Siri, maar bevat geen echt beeldscherm. Bovenop de HomePod worden echter wel enkele animaties weergegeven, zoals wanneer Siri naar je luistert. Ook vind je hier straks enkele knoppen om bijvoorbeeld het volume aan te passen. Uit de software die afgelopen weekend vrijgegeven was, zijn al verschillende details gekomen. Gisterenavond schreven we nog over het werkgeheugen van de HomePod.

Vandaag kunnen we horen hoe bepaalde geluidjes van de HomePod klinken. Het gaat bijvoorbeeld om een alarm die afgaat, bijvoorbeeld als wekker. Ook een timer die je bijvoorbeeld kan activeren met behulp van Siri is in de video te horen. Het zijn andere geluidjes dan die je normaal gesproken op de iPhone instelt. Ook zijn er wat kleinere bevestigingstonen te horen. In onderstaande YouTube-video zijn de geluidjes samengevoegd.

De tonen hebben iets weg van de bekende Marimba-ringtone van de iPhone. Belangrijk voor een herkenbare toon is dat deze rijk is in tonaliteit, oftewel de verhouding van tonen. Dit waren ook elementen die van de Marimba de ideale beltoon maakte.

Ski-workout gespot voor Apple Watch

Maar er is naast deze geluidjes nog meer ontdekt in de HomePod-software. Naast details over de HomePod en de iPhone 8, komt ook de Apple Watch nog voorbij. Deze kunnen we nu ook van de lijst afstrepen. In de HomePod-software zijn namelijk verwijzingen gevonden naar nieuwe ski-workouts voor de Apple Watch.

De firmware van de HomePod bevat namelijk verwijzingen naar Skiing Workout, Downhill Snow Sports Distance, Ski Data en Workout Activity Type. De Apple Watch is het enige apparaat met een Activiteit-app (Activity in het Engels), waardoor het betrekking lijkt te hebben op de Apple Watch. In watchOS 4 zijn nog geen ski-workouts gespot, maar voegt Apple wel de nieuwe interval training toe. Mogelijk bewaart Apple de nieuwe ski-workouts voor de Apple Watch Series 3 of wordt dit toegevoegd in een toekomstige update van watchOS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 augustus 2017, 17:47
Categorieën Accessoires, iDevices
Onderwerpen apple watch, homepod
Device HomePod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.