HomePod Siri vragen stellen

HomePod-software wijst op 1GB werkgeheugen en resolutie van display

Er zijn nog meer details van de HomePod opgedoken, afkomstig van de vrijgegeven software. Zo blijkt dat de slimme speaker van Apple een werkgeheugen van 1GB krijgt.

HomePod Siri vragen stellen
Het lijkt goed raak te zijn wat betreft het lekken van HomePod-specificaties. Nadat er dit weekend al HomePod-details uit de software gelekt zijn, zijn er nu nog meer specificaties van de HomePod via de al beschikbare software opgedoken. Het gaat om de resolutie van het display bovenop de HomePod en de hoeveelheid werkgeheugen. De HomePod zou 1GB RAM in huis hebben.

HomePod-schermresolutie en werkgeheugen

De HomePod heeft volgens een nieuwe ontdekking een display met een resolutie van 272 bij 340 pixels. Met dit scherm, dat bestaat uit een LED matrix, wordt getoond of Siri in gebruik is. Ook worden hierop knoppen getoond, bijvoorbeeld om Siri te activeren of om het volume aan te passen. Het gaat niet om een volledig scherm, maar slechts om een weergave van enkele basisfuncties. Er zouden ook andere vormen getoond kunnen worden, zoals dit weekend al bleek. Waar het scherm nog meer voor gebruikt kan worden, is nog niet duidelijk. Een interessant feitje is dat de Apple Watch van 38 millimeter ook een resolutie van 272 bij 340 heeft.

Behalve het scherm is uit de software ook gebleken hoeveel werkgeheugen de HomePod heeft. Het zou gaan om een hoeveelheid RAM van 1GB. Dit is evenveel als de hoeveelheid werkgeheugen in de iPhone 5 tot en met iPhone 6 en iPhone 6 Plus. De HomePod heeft daarnaast een A8-chip, dezelfde als in de iPhone 6-serie en de vierde generatie Apple TV. Voor een speaker lijkt dat, zeker gecombineerd met 1GB RAM, meer dan voldoende voor een slimme speaker.

Hoewel er nu dus al specificaties uitgelekt zijn, verschijnt de HomePod pas in december in de eerste groep landen. Nederland en België zitten hier helaas niet bij, want hij verschijnt eerst alleen in Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Andere landen volgen in 2018, maar de exacte timing is nog onduidelijk. De HomePod zal beschikbaar zijn in wit en zwart en kost $349.

Eerder vanavond bleek uit de software van de HomePod ook al de resolutie van de iPhone 8. De iPhone 8 zou een scherm krijgen van 5,15-inch met een resolutie van 2436 x 1125 pixels, de hoogste resolutie op een iPhone ooit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2017, 21:45
Categorie Accessoires
Onderwerp homepod
Device HomePod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.