Mophie Powerstation

Mophie Powerstation laat je 14 uur langer werken op je MacBook

De Mophie Powerstations USB-C XXL geeft je 14 uur langer werken op je MacBook, door de laptop ook op te laden. Mooi maar duur.

Moet je urenlang werken en is er geen stopcontact in de buurt, dan kan het wel eens spannend zijn hoe lang je MacBook-batterij meegaat. Powerbanks zijn er genoeg in de winkel te vinden, maar ze zijn lang niet allemaal geschikt om je MacBook-batterij opgeladen te houden. De vandaag aangekondigde 30Watt Mophie Powerstation USB-C XXL kan dat wel en is voorzien van een USB-C-aansluiting. De prijs ligt rond de 150 euro.


Mophie Powerstation USB-C XXL

Mophie Powerstation USB-C XXL

De Mophie Powerstation is een behoorlijk blok met een capaciteit van 19.500 mAh. Volgens de fabrikant kun je je MacBook er 14 uur extra mee gebruiken. Het blok levert een vermogen van 30 Watt, waardoor het ideaal is voor een 12-inch MacBook. Er zit ook een USB-A-poort op voor het aansluiten van andere apparaten, zoals iPhones, iPads en camera’s. Dit gebeurt met een stroomsterkte van 2,4 Ampère zodat het relatief snel gaat.

Ook kun je de Powerstation op het stopcontact aansluiten, terwijl je aan de andere zijde ook je MacBook aansluit. Op die manier kun je (bijvoorbeeld ‘s nachts) gelijktijdig de reservebatterij én de MacBook zelf opladen, zodat je ‘s ochtends weer op maximale capaciteit kunt beginnen. De batterij zorgt dan eerst dat je MacBook opgeladen wordt en denkt pas daarna aan zichzelf. Volgens Mophie kun je de batterij in 3 uur weer volledig opladen, als je een 29 Watt oplader gebruikt.

Mophie Powerstation

De Mophie Powerstation USB-C XXL heeft vier lampjes voor de oplaadstatus en de resterende batterijduur. Er zit een mooi stofje omheen. Wil je goedkoper uit zijn, dan kun je bij minder ‘premium’ fabrikanten ook soortgelijke batterijen vinden die iets goedkoper zijn. Let daarbij wel op of de batterij alleen de gebruiksduur van je MacBook kan verlengen, of ook kan opladen.

Je kunt een pre-order plaatsen bij Mophie voor $150.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 augustus 2017, 19:11
Categorie Accessoires
Onderwerpen batterij, mophie, powerbank
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.