HomePod-software verklapt nieuwe details

Uit de HomePod-software blijkt dat de speaker zich gedraagt als iPhone SE en dat het scherm bovenop meer kan dan Siri-animaties afspelen.

Het is al een tijdje rustig rond Apple’s HomePod, de slimme speaker die later dit jaar moet verschijnen. Uit de software die op de speaker draait zijn nu nieuwe details boven water gekomen, waaronder het feit dat de HomePod zich gedraagt als een iPhone SE.

HomePod in zwart wit

HomePod doet alsof het een iPhone SE is

De bekende ontwikkelaar Steve Troughton Smith duikt wel vaker in de code van nieuwe producten en ontdekt dan regelmatig interessante weetjes en details. Zo ook bij de HomePod. Die blijkt zich eigenlijk te gedragen als een iOS-apparaat, maar dan zonder scherm. En dat biedt weer mogelijkheden voor de toekomst.

In de HomePod-firmware met de naam AudioAccessory1,1 vond Smith bewijs dat de speaker op iOS draait. Daar omheen draait een schil met de naam SoundBoard, die waarschijnlijk op dezelfde manier werkt als het SpringBoard op de iPhone (SpringBoard is de standaardapplicatie die het iOS-beginscherm aanstuurt).

Voor de iTunes Store gedraagt de HomePod zich als een iPhone SE, zo ontdekte Smith. Toch is de kans klein dat er snel apps van derden beschikbaar komen op de HomePod. In de software blijken daarvoor geen mogelijkheden te zijn getroffen, bijvoorbeeld voor het installeren van apps of extensies.

HomePod Siri vragen stellen

De HomePod heeft dan ook geen scherm. Bovenop zit alleen een paneel met ledlampjes, die oplichten als je tegen de speaker praat. Maar met de ledlampjes is toch meer mogelijk dan je aanvankelijk denkt. In plaats van een paar grote leds waarmee je alleen wat vage patroontjes kunt afbeelden, blijkt het te gaan om een led-matrix van 32 x 32 pixels waarop je bijvoorbeeld icoontjes voor temperatuur en weer zou kunnen afbeelden. Het lijkt weinig, maar onderstaande afbeelding (door Alan Miller) laat zien dat je er zelfs korte teksten op kunt afbeelden.

HomePod ledmatrix 32x32

Verder ontdekte Smith nog dat de HomePod een aantal toegankelijkheidsfuncties bevat, zoals VoiceOver.

De HomePod-speaker verschijnt aan het eind van 2017 op de markt, waarschijnlijk alleen in de VS en andere Engelstalige landen. In Nederland en België verschijnt de speaker vermoedelijk pas volgend jaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juli 2017, 10:40
Categorie Accessoires
Onderwerp homepod
Device HomePod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.