iMac 2017

Gerucht: ‘Apple werkt aan drie vernieuwde Macs, nieuwe iPad verschijnt eind 2018’

Er komen dit jaar op zijn minst drie vernieuwde Macs uit. Volgens bronnen werkt Apple aan updates van drie bestaande Mac-modellen, die allemaal een eigen co-processor krijgen, zoals in de iMac Pro en MacBook Pro. De nieuwe iPad volgt in het einde van het jaar.

‘Drie vernieuwde Macs met coprocessor’

Apple maakt al jaren zijn eigen chips voor verschillende onderdelen in de iPhone, iPad en Apple Watch. Denk aan de bekende A-serie chips in de iPhone en iPad, maar ook de nieuwere W1-chip in de AirPods en de W2-chip in de nieuwste Apple Watch Series 3, die gebruikt wordt voor draadloze communicatie. Voor de Mac heeft Apple de T1-chip voor de MacBook Pro met Touch Bar en de T2-chip in de nieuwste iMac Pro, die zorgt voor extra veiligheid. Volgens Bloomberg komen deze door Apple-gemaakte chips ook in drie vernieuwde Macs, die nog dit jaar moeten verschijnen.

Teardown van Touch ID-sensor in MacBook Pro.

Het is volgens de bron onduidelijk om welke Mac-modellen het precies gaat. Volgens DigiTimes krijgen MacBooks in 2018 geen grote upgrade, maar volgens diezelfde DigiTimes komt er wel een nieuwe 13-inch MacBook als vervanging van de MacBook Air. Of een van deze modellen voorzien wordt van zo’n speciale Apple-chip, is nog onduidelijk. Mogelijk brengt Apple de Touch Bar met Touch ID naar nog meer modellen, waardoor de T-chip nodig is. Over Face ID op een Mac is nog niets bekend, maar het zou wat ons betreft niet misstaan.

Apple heeft wel laten weten dat er een nieuwe Mac Pro op de planning staat. Wanneer deze precies verschijnt, kon Apple echter nog niet zeggen. De opvolger van de huidige Mac Pro zou modulair worden en geschikt zijn voor professionals. Het huidige model is inmiddels heel wat jaren oud.

‘Nieuwe iPad verschijnt eind 2018’

Daarnaast weet Bloomberg ook te melden dat er tegen het einde van het jaar een nieuwe iPad op de planning staat. Er gaan al langere tijd geruchten over een iPad met een compleet nieuw design en Face ID. Het lijkt er dus op dat dit model pas rond het einde van het jaar verschijnt. Andere details kon Bloomberg niet geven, behalve dat ook deze iPad voorzien is van een eigen Apple-chip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 januari 2018, 15:32
Bron Bron Bloomberg
Categorieën iDevices, Mac & macOS
Onderwerpen macbook, macbook pro

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (13- en 16-inch) en verschillende kleuren en specificaties. Er zijn momenteel drie lijnen: de 13-inch MacBook Pro met M1-chip (eind 2020), de high-end 13-inch MacBook Pro met Intel-chip (voorjaar 2020) en de 16-inch MacBook Pro met Intel-chip (eind 2019). De MacBook Pro is ook kenmerkend vanwege de Touch Bar. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.