AirPower met iPhone X

Apple’s AirPower komt waarschijnlijk in maart, maar hoeveel gaat ‘ie kosten?

Volgens nieuwe bronnen komt de AirPower, Apple's draadloze oplader, in maart beschikbaar. De grote vraag blijft echter wat de draadloze oplaadmat precies gaat kosten, want Apple heeft nog altijd geen prijs bekendgemaakt. Wij proberen het uit te zoeken.

Tijdens het afgelopen september-event kondigde Apple de AirPower aan, de draadloze oplader die geschikt is voor de nieuwste iPhones, Apple Watch Series 3 en de AirPods (met vernieuwde oplaadcase). Zowel een prijs als precieze beschikbaarheid wilde Apple toen niet geven. Volgens Macotakara moet de AirPower ergens in maart verschijnen, maar diezelfde bron kon geen indicatie geven van de prijs van de oplader.

‘AirPower komt in maart’

De AirPower werkt met de Qi-standaard voor draadloos opladen en werkt daarom samen met de iPhone 8, iPhone 8 Plus en de iPhone X. Ook de Apple Watch Series 3 is hiermee op te laden, net als de vernieuwde oplaadcase voor de AirPods die ook volgende maand zou moeten verschijnen. De AirPower kan drie apparaten tegelijk opladen, terwijl veel huidige draadloze opladers geschikt zijn voor slechts één toestel. In maart moet de AirPower volgens bronnen beschikbaar zijn, zoals we eerder ook al eens schreven. Ergens in die maand is de AirPower te koop bij de Apple Store en naar verwachting ook bij de Apple Premium Resellers.

Maar wat moet je straks gaan neertellen voor zo’n oplader van Apple? Over de prijs is nog nagenoeg niets bekend, maar kijkend naar Apple’s andere accessoires is het mogelijk om een schatting te maken.

Schatting prijs van de AirPower
Kijkend naar de prijs van de huidige draadloze opladers die door Apple verkocht worden, dan kom je uit op ongeveer €65. De Mophie Wireless Charging Base kost €64,95 en hetzelfde bedrag betaal je ook voor de Belkin Boost Up. Maar in tegenstelling tot de AirPower, kun je bij deze laders slechts één apparaat tegelijk opladen. Betekent dit dan dat je voor de AirPower drie keer zoveel gaat betalen?

Apple’s andere soortgelijke accessoires hebben een prijs tussen de €109 (Apple Pencil) en €179 (Smart Keyboard). Ook goed om te vergelijken: de magnetische oplaaddock voor de Apple Watch kost ook al €89. Aangezien je bij Apple voor de leren iPad-sleeve al een slordige €150 neerlegt, schatten wij dat de AirPower ongeveer dezelfde prijs krijgt als de AirPods. De AirPods kosten bij Apple standaard €179, dus reken er maar op dat je voor de AirPower een soortgelijk bedrag gaat betalen.

Voor het definitieve antwoord zullen we nog even geduld moeten hebben. Als de AirPower inderdaad in maart beschikbaar komt, zal het niet lang meer duren voordat Apple de details definitief bekendmaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2018, 9:01
Bron Bron Macotakara
Categorieën Accessoires, Geruchten
Onderwerpen airpower, draadloos opladen
Device AirPower

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.