Belkin Boost Up-draadloze lader.

Review: Belkin Boost Up is de snelste draadloze oplader die we getest hebben

De Belkin Boost Up-oplader is één van de vele opties om je iPhone X en iPhone 8 draadloos op te laden. Hoe handig is deze lader in vergelijking met andere opties? Je leest het in de review.

Belkin Boost Up-draadloze lader.

Belkin heeft een breed assortiment aan Apple-accessoires zoals adapters en kabels. De Belkin Boost Up is de nieuwste toevoeging: een draadloze oplader die Qi-gecertificeerd is, waardoor deze werkt met de iPhone X en iPhone 8. Hoe goed presteert deze draadloze lader en past hij mooi op je bureau? Wij hebben hem uitgebreid getest.


Update januari 2018: Na wat langer gebruik van deze oplader, staan we nog steeds achter onze mening dat de Belkin erg snel oplaadt. Maar zijn wel twee andere problemen met deze lader. Ten eerste moet de iPhone vrij nauwkeurig op de juiste plek op de lader liggen. Ten tweede trilt de iPhone er gemakkelijk af, als je trillende notificaties binnenkrijgt. Belkin heeft een nieuwe serie opladers voor 2018 aangekondigd, die dat probleem hopelijk verhelpen.

Belkin Boost Up draadloze oplader

Apple’s eigen AirPower-lader ligt nog niet in de winkel en daarom schuift het bedrijf voorlopig twee alternatieve laders naar voren: de Mophie Wireless Charging Base die we al eerder besproken en de Belkin Boost Up. Hoewel elke Qi-geschikte lader werkt met de iPhone X en iPhone 8, zijn dit de twee laders die Apple aanbeveelt. Ook in het geval van de Belkin Boost Up gaat het om een platte schijf met kabel, waarmee je je iPhone makkelijker kunt opladen door deze er simpelweg op te leggen.

Voor de Belkin Boost Up betaal je €64,95, dezelfde prijs als de Mophie Wireless Charging Base.

Als we de Belkin Boost Up vergelijken met de eerder genoemde Mophie en de draadloze lader van Xtorm, valt meteen op dat de lader van Belkin qua uiterlijk het meest in het oog springt vanwege de witte kleur, terwijl de andere geteste laders zwart zijn. De Belkin Boost Up past daardoor goed bij andere accessoires van Belkin, maar we vinden het qua uitstraling wat goedkoop ogen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Dit komt mede door het gebruikte materiaal. De Belkin is gemaakt van plastic en vooral de aflopende glimmende rand zorgt ervoor dat de lader er niet heel sjiek uit ziet. De lader klinkt ook vrij hol en is licht van gewicht, waardoor deze goedkoper aanvoelt. De onderkant van de lader is voorzien van rubber, dus je hoeft niet bang te zijn dat je de lader makkelijk omstoot. Net als bij de laders van Xtorm en Mophie is de bovenkant voorzien van een rubberen ring, zodat ook je iPhone er niet zomaar vanaf glijdt. Maar omdat de zijkant en een deel van de bovenkant van harder materiaal is, zijn we soms toch wat bang voor krasjes aan de iPhone. Ook de rand voelt wat scherp aan en heeft niet de afwerking die de andere laders wel hebben.

Opladen met de Belkin Boost Up

Zodra je je iPhone op de Belkin Boost Up legt, verschijnt er bovenaan een klein groen lampje. Hierdoor kun je zien dat je iPhone goed opgeladen wordt. Het gaat om een heel klein subtiel lampje, dus in de nacht heb je hier geen last van. Wat ons wel opviel is dat de rubberen ring van de Belkin-lader een hele lichte kring achterlaat op de glazen achterkant van de iPhone. Heel erg storend is het niet, maar het is wel iets om rekening mee te houden als je je iPhone naakt gebruikt. De Belkin Boost Up werkt net als alle andere laders ook met een eenvoudig hoesje, maar als je echt een hele dikke stevige hoes gebruikt dan moet je deze mogelijk eerst verwijderen.

Belkin Boost Up lader met iPhone 8.

De Belkin Boost Up wordt net als de lader van Mophie geleverd met een kabel van anderhalve meter. Net als de Mophie-kabel is de lader voorzien van een vaste stekker, waardoor je hem niet in een USB-poort kan steken. Het andere uiteinde in de lader zelf is een speciale connector (een rond stekkertje) die alleen in de Belkin-lader past. De connector is even dik als die van Mophie, maar door de afwijkende vorm het uiteinde kun je ze niet met elkaar uitwisselen. Het is dus ook niet mogelijk om de kabel van Belkin te vervangen door een andere kabel. Dat maakt vervanging van een kapotte kabel ook een stukje lastiger.

De Belkin Boost Up werkt met maximaal 7,5 Watt, net als de lader van Mophie. Dat betekent dat je dus sneller kunt opladen vanaf iOS 11.2. We hebben de oplaadsnelheid getest met een iPhone 8 Plus met iOS 11.2, dus de iOS-versie waarin het sneller draadloos opladen is geactiveerd. In onderstaande grafiek zie je daarvan het resultaat.

Click here to display content from datawrapper.dwcdn.net

Bekijk grafiek Oplaadsnelheid Belkin Boost.

In 3,5 uur is de batterij helemaal opgeladen, waardoor laden in de nacht dus probleemloos gaat. Als je even snel wil bijladen, ben je ongeveer een uur en een kwartier kwijt. Uit onze test blijkt dat de lader van de Belkin je iPhone het snelst oplaadt, terwijl de lader van Mophie er 4 uur over doet en de Xtorm er bijna 5 uur over doet. Dat laatste is opvallend, omdat de Xtorm op papier het hoogste vermogen levert van 10 Watt (de andere twee zijn 7,5 Watt).

Score

8.1

Belkin Boost Up

Belkin Boost Up

Voordelen +

  • Subtiel lampje geeft aan of iPhone goed oplaadt
  • Lader blijft veilig liggen (maar de iPhone niet, zie nadelen)
  • Laadt sneller op dan andere laders

Nadelen -

  • Voelt door het materiaal en design wat goedkoop aan
  • Bijgeleverde kabel niet te vervangen
  • iPhone moet vrij nauwkeurig op de lader worden gelegd
  • Onvoldoende antislip, daardoor trilt de iPhone van z'n plek bij notificaties

Conclusie Belkin Boost Up

De Belkin Boost Up is op een aantal vlakken vergelijkbaar met de Mophie-lader. De oplaadsnelheid loopt met een half uur voor op die van Mophie, waardoor je dus sneller kunt laden. Ten opzichte van de Xtorm is de oplaadsnelheid echter flink hoger. Zowel de Mophie als de Belkin worden geleverd met specifieke kabels met vaste stekker, waardoor vervanging niet mogelijk is. Daar komt bij dat de lader van Belkin wat ons betreft veel minder mooi is en door het materiaal een wat goedkopere uitstraling heeft. De lader is licht van gewicht en heeft een glimmende zijkant van plastic met een scherp aanvoelende rand. Wat betreft werking doet de Belkin-lader het prima, maar als we tussen deze twee laders moesten kiezen gaat onze voorkeur uiteindelijk uit naar de lader van Mophie.

https://www.iculture.nl/gids/draadloze-opladers-iphone/