Nest werkt nu met Google Assistant en biedt goedkopere Nest Aware-optie

Nest heeft vandaag twee nieuwtjes: de Nest Cam IQ Indoor krijgt ondersteuning voor Google Assistant. Bovendien kun je voor Nest Aware nu een goedkopere bundel afsluiten van 5 euro per maand.

Nest krijgt Google Assistant

Nest was de afgelopen dagen volop in het nieuws omdat het bedrijfsonderdeel wordt samengevoegd met Google. De invloed daarvan is meteen al te merken: één van de Nest-beveiligingscamera’s krijgt nu ondersteuning voor Google Assistant. Het gaat om de Nest Cam IQ Indoor (€300), die via een app-update geschikt wordt voor Google Assistant. Dit model heeft al een ingebouwde microfoon en speaker zodat je in twee richtingen kunt communiceren. Na het inschakelen werkt de Google Assistant op dezelfde manier als op elke Google Home-speaker: je zegt “OK Google” en stelt je vraag. Wel ontbreken er een aantal functies waarvoor je een grotere speaker nodig hebt, zoals het afspelen van muziek, het luisteren naar nieuws of bellen via de speaker.


Wel kun je de Google Assistant vragen stellen zoals kennisvragen, agenda-afspraken maken, herinneringen instellen en apparaten bedienen zoals de Nest Thermostat of de Philips Hue-lampen. Nu moet dat nog in het Engels, maar Google heeft beloofd dat de Assistant leter dit jaar ook Nederlands spreekt.

Bekijk ook

Zo maak je routines met de Google Assistent

Met de Google Assistent kun je routines aanmaken voor allerhande acties. Je kunt deze onder meer gebruiken met slimme speakers van Google, maar ook op je iPhone of iPad. In deze tip leggen we uit hoe je shortcuts maakt en eventueel ook met Siri bedient.

Het lijkt erop dat deze Assistant-functies alleen op de Cam IQ Indoor (review) beschikbaar komen, niet op de eerder verschenen camera’s en waarschijnlijk ook niet op de Cam IQ Outdoor-versie van de camera. Nest beloofde eigenlijk al in september vorig jaar dat Google Assistant eraan zat te komen. Wel is het raar dat de Google Assistant niet de Nest Cam IQ zelf kan bedienen. Je kunt dus niet de Google Assistant vragen om uit te schakelen als je binnenkomt. Nest geeft aan dat je deze functies kunt automatiseren via de app. Bedienen met je stem werkt dus niet.

Nest Cam met Google Assistant

Goedkoper Nest-beelden terugkijken

Nest Aware krijgt ook nieuwe opties. Vanaf vandaag is het mogelijk om naast de bestaande bundels ook te kiezen voor vijf dagen terugkijken. Daarvoor betaal je 5 euro per maand en dit is goedkoper dan de al langer bestaande opties. Voorheen betaalde je €10 per maand voor tien dagen videohistorie of €30 voor dertig dagen terugkijken. Het maakt het terugkijken voor een grotere groep gebruikers interessant. Als je een winkel hebt of een andere openbare plek wil je misschien wel verder terugkijken wat er een paar dagen geleden gebeurde, om bijvoorbeeld een diefstal op te lossen. Maar als je de Nest Cam alleen thuis gebruikt wil je misschien alleen gisteren of eergisteren terugzien.

Gebruikers vroegen al langer om deze goedkopere optie, omdat ze geen behoefte hebben om 10 of 30 dagen terug te kijken. De goedkopere optie is ook prettig voor mensen met meerdere Nest Cams, want je moet voor elke camera betalen als je beelden een paar dagen wilt opslaan.

Nest Aware is de betaalde dienst van Nest, die je extra opties geeft zoals het kiezen van gebieden waar beweging moet worden gedetecteerd (Activity Zones). Er komt nu ook weer een nieuwe functie bij, zoals de mogelijkheid om bekende gezichten samen te voegen in je fotoverzameling. Heeft de Nest twee versies van jouw gezicht opgeslagen, bijvoorbeeld eentje waarbij je altijd een muts draagt en een andere fotoserie zonder muts, dan kun je die samenvoegen om aan te geven dat het om één en dezelfde persoon gaat.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.