HomeKit-scenes voor buitenverlichting.

Voormalig Microsoft-baas werkt nu bij Apple aan smart home

Apple heeft voormalig Microsoft-baas Sam Jadallah in dienst genomen. Hij werkt sinds deze maand bij Apple aan smart home. Wat gaat hij allemaal doen?

De laatste jaren investeert Apple steeds meer in smart home. Met de HomePod en AirPlay 2 kunnen ook speakers deel uitmaken van je slimme huis en binnenkort komen daar de AirPlay 2-televisies bij. Vanaf deze maand heeft een nieuwe man de leiding over alle activiteiten rondom domotica, want Sam Jadallah werkt nu bij Apple.

Sam Jadallah bij Apple

Sam Jadallah werkte van 1987 tot en met 1999 bij Microsoft. Hij was daar Corporate Vice President, een hoge functie binnen het bedrijf. In de jaren daarna werkte hij bij verschillende bedrijven en heeft hij Otto opgericht. De start-up maakte een slim slot, maar het product is nooit op de markt verschenen. Het slot kostte maar liefst $700. De deuren van Otto gingen daarna voorgoed dicht, maar nu heeft hij zijn plek gevonden bij Apple. Sinds deze maand is hij werkzaam bij Apple, zo verklapt zijn LinkedIn-profiel.

Het is niet vreemd dat Jadallah nu bij Apple aan de slag gaat. Het team van Otto bestond namelijk voor een groot deel uit mensen die voorheen bij Apple werkte. Zijn start-up werd dan ook de Apple van de slimme sloten genoemd. Of hij nu een tweede kans krijgt om een slim slot te maken, valt nog te bezien. Apple houdt zich nu vooral bezig met het aanbieden van software voor domotica, waaronder met HomeKit. Apple heeft de Woning-app en breidt HomeKit steeds meer uit naar nieuwe apparaten.

Het zou ook kunnen dat Apple aan de slag gaat met eigen HomeKit-accessoires. Er zijn nog veel categorieën die ondervertegenwoordigd zijn, zoals deurbellen. Voor slimme verlichting en thermostaten is veel keuze, maar HomeKit ondersteunt veel meer dan alleen dat. Daarnaast kan Jadallah meehelpen om Apple’s positie ten opzichte van Google en Amazon te verstevigen. Google en Amazon ondersteunen met hun platformen Google Assistent en Alexa heel veel verschillende systemen, waaronder ook koelkasten en andere producten. Het zou zomaar kunnen dat Jadallah Apple helpt om de volgende stap te zetten.

Eerder dit weekend kwam in het nieuws dat Apple Pullstring overgenomen heeft, een bedrijf dat de spraaktechnologie voor de Hello Barbie maakt. Mogelijk heeft deze overname ook met de aanstelling van Jadallah te maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2019, 12:15
Bron Bron CNBC
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen homekit, smart home

Smart Home

Een smart home is een huis die met het internet verbonden is via allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten.

Smart Home
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.