EufyCam 2 van Anker.

Aankomende EufyCam 2 van Anker krijgt HomeKit en Secure Video

Anker heeft een nieuwe camera aangekondigd, de EufyCam 2. Deze draadloze camera voor binnen en buiten werkt met HomeKit en krijgt later dit jaar ook ondersteuning voor Secure Video.

EufyCam 2 met HomeKit aangekondigd

Het aanbod van HomeKit-camera’s blijft maar groeien. Onlangs kwam de Arlo Ultra daar nog bij en nu heeft ook Anker een nieuw model aangekondigd. De EufyCam 2 is de opvolger van de eerder verschenen EufyCam. Belangrijkste verbetering ten opzichte van dit eerdere model is de ondersteuning voor HomeKit.


Een set van de EufyCam 2 bestaat uit twee camera’s en een hub. Anker, de fabrikant van de Eufy-lijn, belooft dat de batterij ongeveer een jaar mee gaat. De camera neemt beelden op in 1080p en heeft een nachtmodus. Met die nachtmodus kan de camera ook in het donker duidelijke beelden opnemen. Beelden kunnen lokaal opgeslagen worden op een microSD-kaart.

EufyCam 2 van Anker met HomeKit.

Met de ondersteuning voor HomeKit kun je de beelden niet alleen bekijken in de eigen app, maar ook via de Woning-app. Bovendien kan je de camera automatiseren met andere HomeKit-accessoires. Ook kan de camera meldingen versturen als je niet thuis bent. Het goede nieuws is dat er ook ondersteuning voor HomeKit Secure Video gepland is. Met deze functie worden camerabeelden van geschikte camera’s veilig opgeslagen in je iCloud-account. HomeKit Secure Video staat op de planning voor later dit jaar, mogelijk al als onderdeel van iOS 13.2.

Bekijk ook

HomeKit Secure Video: veiliger opslaan van je camerabeelden

Met HomeKit Secure Video kun je videobeelden van je camera's beveiligd opslaan via iCloud. Wat moet je weten over HomeKit Secure Video, wat heb je nodig om het te gebruiken en welke camera's ondersteunen het? We zochten het voor je uit!

Wanneer de Anker EufyCam 2 in Nederland beschikbaar komt, is nog niet bekend. De camera gaat in Amerika $349 kosten (set van twee plus de hub) en is vanaf volgende maand in Amerika te bestellen. De eerste generatie EufyCam is in Nederland nog wel beschikbaar bij onder andere Bol.com. Hou er wel rekening mee dat de eerste generatie geen HomeKit heeft en hoogstwaarschijnlijk ook niet krijgt.

Naast de camera komt Eufy ook met een Security Floodlight Camera, deurbel en de toetsenblok voor een beveiligingssysteem. Deze producten ondersteunen helaas geen HomeKit.

Bekijk ook

Deze HomeKit-camera's zijn in Nederland verkrijgbaar (met en zonder HomeKit Secure Video)

Zoek je een camera met HomeKit-ondersteuning, dan kun je bij meerdere fabrikanten terecht. Dit zijn de HomeKit-camera's waar je uit kunt kiezen en we geven je de beste keuze voor een beveiligingscamera met HomeKit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.