EufyCam 2 van Anker.

Aankomende EufyCam 2 van Anker krijgt HomeKit en Secure Video

Anker heeft een nieuwe camera aangekondigd, de EufyCam 2. Deze draadloze camera voor binnen en buiten werkt met HomeKit en krijgt later dit jaar ook ondersteuning voor Secure Video.

EufyCam 2 met HomeKit aangekondigd

Het aanbod van HomeKit-camera’s blijft maar groeien. Onlangs kwam de Arlo Ultra daar nog bij en nu heeft ook Anker een nieuw model aangekondigd. De EufyCam 2 is de opvolger van de eerder verschenen EufyCam. Belangrijkste verbetering ten opzichte van dit eerdere model is de ondersteuning voor HomeKit.

Een set van de EufyCam 2 bestaat uit twee camera’s en een hub. Anker, de fabrikant van de Eufy-lijn, belooft dat de batterij ongeveer een jaar mee gaat. De camera neemt beelden op in 1080p en heeft een nachtmodus. Met die nachtmodus kan de camera ook in het donker duidelijke beelden opnemen. Beelden kunnen lokaal opgeslagen worden op een microSD-kaart.

EufyCam 2 van Anker met HomeKit.

Met de ondersteuning voor HomeKit kun je de beelden niet alleen bekijken in de eigen app, maar ook via de Woning-app. Bovendien kan je de camera automatiseren met andere HomeKit-accessoires. Ook kan de camera meldingen versturen als je niet thuis bent. Het goede nieuws is dat er ook ondersteuning voor HomeKit Secure Video gepland is. Met deze functie worden camerabeelden van geschikte camera’s veilig opgeslagen in je iCloud-account. HomeKit Secure Video staat op de planning voor later dit jaar, mogelijk al als onderdeel van iOS 13.2.

Wanneer de Anker EufyCam 2 in Nederland beschikbaar komt, is nog niet bekend. De camera gaat in Amerika $349 kosten (set van twee plus de hub) en is vanaf volgende maand in Amerika te bestellen. De eerste generatie EufyCam is in Nederland nog wel beschikbaar bij onder andere Bol.com. Hou er wel rekening mee dat de eerste generatie geen HomeKit heeft en hoogstwaarschijnlijk ook niet krijgt.

Naast de camera komt Eufy ook met een Security Floodlight Camera, deurbel en de toetsenblok voor een beveiligingssysteem. Deze producten ondersteunen helaas geen HomeKit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2019, 13:30
Bron Bron Reddit
Via Via iMore
Categorie Accessoires
Onderwerpen beveiligingscamera, homekit

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.