macOS Catalina installeren

macOS Catalina laat sommige Macs compleet vastlopen [poll]

Doet jouw Mac niets meer na het installeren van macOS Catalina? Er is een groeiend aantal gebruikers dat last heeft van een compleet vastgelopen Mac.

Hoewel het installeren van macOS Catalina voor een groot deel van de gebruikers zonder al teveel problemen verloopt, blijkt er een groeiende groep gebruikers te zijn waarbij de Mac niet meer reageert. Er verschijnt alleen icoontje van een mapje met een vraagteken in beeld. Wat is hier aan de hand?

macOS Catalina zorgt voor vastgelopen Macs

Op Apple’s discussieforum vinden we meerdere topics over dit probleem. Direct na het updaten verschijnt het mappenicoontje in beeld. Het herstarten van de Mac heeft geen zin en ook knoppencombinaties om in de herstelmodus op te starten werken niet. Dit heeft mogelijk te maken met de Extensible Firmware Interface (EFI firmware). Deze firmware op het moederbord raakt corrupt, waardoor de Mac nergens meer op reageert. Dit wordt ook wel bricked genoemd.

Uit de forumposts van diverse gebruikers blijkt dat de Macs die getroffen zijn afkomstig zijn tussen 2012 en en 2015. Het speelt dus vooral op oudere modellen. Er zijn momenteel geen oplossingen voor dit problemen beschikbaar. Ook bij de Apple Store weten ze niet altijd raad, behalve een kostbare MacBook reparatie. Wij zijn daarom benieuwd of jij dit probleem ook ervaren hebt.

Poll niet zichtbaar? Invullen kan ook hier!

Is je Mac vastgelopen door een ander probleem? Er zijn allerlei manieren om je Mac geforceerd te herstarten. Zie daarvoor de stappen in onze tip.

Bekijk ook

Mac vastgelopen? Zo kun je je Mac herstarten (normaal en geforceerd)

Is je Mac vastgelopen of blijft je Mac hangen? Met deze tip ga je je Mac geforceerd herstarten om weer verder te kunnen werken. We leggen meerdere manieren uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

41 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.