Vernieuwde Apple Amsterdam nu geopend en iCulture is erbij!

Apple Amsterdam gaat vandaag weer open, na een negen maanden durende verbouwing. Wij zijn erbij en doen verslag hoe de nieuwe Store eruit komt te zien.

De Apple Store in Amsterdam werd in maart 2019 gedeeltelijk afgesloten wegens een verbouwing. En nu, op 24 oktober 2019 is Apple klaar voor de grote heropening. Wij van iCulture zijn er natuurlijk bij om je te vertellen wat er zoal veranderd is. Rond 12:00 uur is de vernieuwde Apple Store Amsterdam weer open gegaan en in de loop van de dag zullen we in dit artikel foto’s en video’s laten zien, waarmee je een indruk krijgt van het nieuwe interieur.

Tekst: Gonny van der Zwaag (@gonny), foto’s: Storeteller (@storetellee)


Update 16:30: Nog niet genoeg gezien? Bekijk deze fotogalerij met van de vernieuwde Apple Store in Amsterdam. Van de boardroom tot het nieuwe Forum en Avenue voor accessoires: alles komt voorbij.

Opening van de vernieuwde Apple Store in Amsterdam.
Opening van de vernieuwde Apple Store in Amsterdam.

Forum en video wall
Het meest in het oog springend zijn natuurlijk het forum en de video wall. Hiervoor moest de vloer worden verzwaard. Er omheen staan bomen die 300 kg per stuk wegen.

Today at Apple-sessie in het nieuwe Forum in de Apple Store Amsterdam.
Today at Apple-sessie in het nieuwe Forum in de Apple Store Amsterdam.

Videowall in het Forum in Apple Store Amsterdam.
Video wall in het Forum in Apple Store Amsterdam.

Check onze Instagram voor meer beelden
Wil je meer beelden zien van de vernieuwde Apple Amsterdam? Check dan onze Instagram Stories waar we ook bewegende beelden aan je laten zien. Meer achtergrondinformatie over de verbouwing en andere Apple Stores wereldwijd vind je op het persoonlijke DiscoverAppleStores account van Gonny.

De Boardroom bij Apple Amsterdam
Nieuw in deze Apple Stores is een Boardroom, bedoeld voor zakelijke klanten. Voorheen was er een veel kleinere Briefing Room, op een andere plek in het gebouw. De Boardroom is ingericht met speciaal geselecteerde en soms speciaal vervaardigde meubels.

De boardroom in de Apple Store Amsterdam is bedoeld voor zakelijke klanten.
De boardroom in de Apple Store Amsterdam is bedoeld voor zakelijke klanten.

Zithoek in de boardroom in de Apple Store Amsterdam.
Zithoek in de boardroom in de Apple Store Amsterdam.

Uitzicht met tafels en banken in de Apple Store Amsterdam.
Uitzicht op de store vanuit de Boardroom. Rechts zie je de speciale lederen banken die je ook elders in de winkel vindt.

Poster met Apple Park bij de ingang van de boardroom in Apple Store Amsterdam.
Ook dit kastje is speciaal gemaakt. Daarboven vind je een ingelijste poster van Apple Park.

In de winkel: tafels, kasten en atrium
Ook in het winkelgedeelte zie je allerlei vernieuwingen, zoals tafels met ingebouwde stopcontacten en kabelafvoer, het vernieuwde atrium met bomen en veel ruimere accessoirekasten.

Vernieuwde tafels in de Apple Store Amsterdam, nu zonder kabels.
Vernieuwde tafels in de Apple Store Amsterdam, waarbij de kabels helemaal zijn weggewerkt.

Avenue met koptelefoons in de Apple Store Amsterdam.
Avenue met koptelefoons in de Apple Store Amsterdam.

Eerste etage boven het Forum in Apple Store Amsterdam.
Eerste etage boven het Forum in Apple Store Amsterdam.

Railing op eerste etage bij Apple Store Amsterdam.
Railing op eerste etage bij Apple Store Amsterdam.

Apple Store Amsterdam bankje Leidseplein.
Nieuwe meubels met uitzicht over het Leidseplein.

Vernieuwde Apple Store Amsterdam heropend

De glazen trap is gebleven en ook de vloer is nog hetzelfde. De grootste vernieuwing is natuurlijk de gigantische videowall, die je achterin de winkel in het atrium vindt. Het zal gebruikt worden voor de Today at Apple-workshops. Het idee is dat je gemakkelijker kunt aanschuiven en dat meer mensen mee kunnen doen. De houten bankjes rondom het scherm noemt Apple een Forum. Je kunt hier ook even gaan zitten om uit te rusten of met vrienden afspreken. In Amsterdam is het forum voorzien van bomen, zoals Apple eerder in andere steden heeft gedaan. Het gaat daarbij meestal om lokale boomsoorten. Helaas gaf Apple geen informatie om welk boomsoort het gaat.

Apple Amsterdam 24 oktober

Verder zie je in de winkel een veel mooiere afwerking. De accessoires staan niet meer weggedrukt in een hoekje, maar in mooie kasten die Apple Avenues noemt. Ze moeten etalages voorstellen en ze wisselen per seizoen.

Apple Amsterdam heropening

Ook de tafels zijn anders. Je ziet nu geen storende kabels meer lopen, omdat alle draden in de poten zijn verwerkt. En de tafels zijn nu zogenaamde Plug Tables. Je ziet kleine puntjes die gebruikt kunnen worden om iPhones, MacBooks en andere producten met een heel kort kabeltje op te laden.

Verder zie je nog meer mooie details, zoals bruinleren bankjes.

Apple Amsterdam 24 oktober

Maar: om het allemaal goed te kunnen zien kun je de komende dagen het beste even zelf langskomen! Later vandaag laten we nog meer foto’s zien.

Apple Amsterdam 24 oktober

Apple Amsterdam 24 oktober

Apple Amsterdam 24 oktober

Om de opening te vieren zijn er ook speciale sessies van Today at Apple, in samenwerking met het Eye Filmmuseum. Er zijn allerlei sessies van experts uit de filmindustrie.

Wil je meer weten over de winkel? Check dan ons achtergrondartikel over de Apple Store Amsterdam.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 24 oktober: Nieuwe galerij met nog meer foto's toegevoegd.
  • 2019 - 24 oktober: Artikel bijgewerkt met nieuwe foto's.

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de retailwinkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores (Amsterdam, Haarlem en Den Haag) terwijl je in België de keuze hebt uit één locatie in Brussel. Wereldwijd gaat het om meer dan vijfhonderd winkels. Daarnaast is er de online Apple Store, waar je bestellingen kunt plaatsen om te laten thuisbezorgen. Waar vind je de officiële Apple Stores en hoe kun je ze bezoeken? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.