Eve Thermo cv-knop

Elgato brengt vijf nieuwe HomeKit-accessoires uit: tuinsproeier, rookmelder, deurslot en meer

Elgato heeft een serie nieuwe HomeKit-accessoires aangekondigd, waaronder de Thermo, Aqua, Lock en Smoke. Ze zijn te zien op de IFA 2017.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Elgato heeft maar liefst vijf nieuwe HomeKit-accessoires aangekondigd voor de Eve-serie. Het gaat om een vernieuwde cv-knop, deurslot, rookmelder, raamalarm en irrigatiesysteem.

Elgato: nieuwe HomeKit-accessoires voor het najaar

De vijf nieuwe accessoires werken allemaal samen met HomeKit, zodat je ze met Siri kunt bedienen. Ze zullen worden gedemonstreerd op de IFA-beurs in Berlijn, die over een paar dagen van start gaat.

Vernieuwde Eve Thermo

De cv-knop Eve Thermo is een opvolger van een eerder verschenen model. De tweede generatie heeft een scherm met touchbediening, zodat je makkelijker de gewenste temperatuur instelt. Je kunt ook tijdschema’s maken, automatische acties uitvoeren met HomeKit en met Siri bedienen. Er zitten bovendien energiebesparende functies op en de knop kan zelfs rekening houden met feestdagen. Je kunt de knop voor €70 aanschaffen, waarbij bestaande gebruikers van Eve Thermo €25 korting krijgen.

Eve Thermo

De temperatuur kun je instellen in stapjes van 0,5Β° C. Je activeert het scherm door erop te tikken. Eventueel kun je dit blokkeren via de Eve-app. De batterij gaat 12 maanden mee. Voor het regelen van de temperatuur heeft Elgato opnieuw het Duitse bedrijf Eurotronic in de arm genomen, dat gespecialiseerd is in cv-aansturingen. Verder werkt de knop samen met Eve Door & Window-sensoren in dezelfde kamer, zodat je tijdens het luchten van de kamer niet onnodig aan het stoken bent. Tijdens feestdagen schakelt de thermostaat over op het weekendschema en als je langere tijd van huis bent gaat Eve Thermo over op de vakantiestand. Dit kun je ook handmatig via een scene activeren.

De Eve Thermo is vanaf 26 september verkrijgbaar.

Eve Lock deur

Eve Lock

Elgato brengt voor het eerst ook een deurslot op de markt. Met de Eve-app en via Siri en de Woning-app kun je het deurslot openen en sluiten. Je kunt ook bezoekers toegang verlenen als je zelf niet in de buurt bent. Het deurslot is ontwikkeld in samenwerking met slotenfabrikant Yale. Het deurslot heeft een ingebouwde batterij en maakt met Bluetooth verbinding met je iPhone. Een prijs is nog niet bekend.

Eve Lock deurslot

Eve Smoke rookmelder

Zoek je een rookmelder met HomeKit, dan is de Eve Smoke misschien een idee. Deze is in samenwerking met fabrikant Hager ontwikkeld. Via de iPhone controleer je de status en functies. In geval van rook of brand zal de Eve Smoke een luid alarm laten horen en ook eventueel via HomeKit notificaties versturen en scenes activeren. De batterij gaat tien jaar mee.

Eve Smoke rookmelder

Eve Window Guard

De bestaande Eve raam- en deursensor krijgt een opvolger met de Eve Window Guard. Hierbij is samengewerkt met fabrikant Eimsig. Deze sensor is intelligenter, omdat het ook merkt als er aan het raam wordt geknoeid of als het raam gekanteld of open staat. Zodra de status wijzigt stuurt de Window Guard een melding naar je iPhone. De sensor is volgens Elgato uit het zicht op elk raamkozijn te plaatsen. Je krijgt ook inzicht in de statistieken.

Eve Window Guard

Eve Aqua

Over de Eve Aqua hebben we al eens eerder geschreven. Deze sensor is bedoeld voor mensen die hun tuin besproeien. Deze sensor maakt gebruik van de nieuwe HomeKit-ondersteuning in iOS 11 voor kranen en sprinklers en is via Bluetooth op afstand te bedienen. De watertoevoer wordt daarbij afgestemd op het schema dat je hebt ingesteld. Je kunt ook gebruik maken van spraakcommando’s om de sproeier aan te zetten. Je ziet ook hoeveel water je verbruikt.

Elgato Eve Aqua tuinsproeier

De prijzen van al deze andere producten zijn nog niet bekendgemaakt. Elgato had al een reeks andere producten, zoals stekkers, schakelaars en andere sensoren voor binnen- en buitenshuis.

Eve Aqua

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2017, 11:56
Categorie Accessoires
Onderwerpen elgato, homekit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.