Elgato Thunderbolt 3 Dock.

Thunderbolt 3 Dock van Elgato voegt oudere poorten toe aan je MacBook Pro

Elgato heeft een nieuwe versie van de Thunderbolt Dock aangekondigd. De Thunderbolt 3 Dock is gemaakt voor de nieuwste MacBook Pro en heeft in totaal negen aansluitingen.

Elgato Thunderbolt 3 Dock.
De CES in Las Vegas is in volle gang en Elgato, de maker van onder andere de Eve-accessoires, is ook op de beurs aanwezig. Ze hebben er de Thunderbolt 3 Dock aangekondigd, een handige extra dock voor de nieuwste MacBook Pro. Deze dock brengt allerlei extra aansluitingen naar de MacBook Pro, zodat je zonder teveel adapters ook oudere accessoires kunt aansluiten. Ook demonstreren ze twee aanstaande Eve-accessoires, namelijk de Eve Extend en Eve Aqua.

Elgato Thunderbolt 3 Dock voor MacBook Pro

De nieuwste MacBook Pro is voorzien van Thunderbolt 3-aansluitingen in de vorm van USB-C, maar zorgt daardoor wel voor enkele problemen met het aansluiten van allerlei accessoires. Dit is op te vangen met adapters, maar er zijn makkelijkere manieren om al je spullen te kunnen gebruiken met de nieuwste MacBook Pro. De nieuwe Elgato Thunderbolt 3 Dock is zo’n voorbeeld. Elgato had al de Thunderbolt 2 Dock, maar de nieuwe versie heeft een aantal nieuwe aansluitingen. In totaal is de Elgato Thunderbolt 3 Dock voorzien van negen aansluitingen.

Elgato Thunderbolt 3 Dock met aansluitingen.

De Elgato Thunderbolt 3 Dock heeft twee Thunderbolt 3-aansluitingen die geschikt zijn voor Thunderbolt-snelheden. Met deze twee aansluitingen kun je ook een extern scherm aansluiten met een resolutie tot 5K (of twee schermen van 4K), maar je kunt er ook je computer mee voorzien van stroom. Daarnaast heeft de dock ook nog drie standaard USB 3.0-aansluitingen voor allerlei oudere accessoires, zoals printers, USB-sticks en oplaadkabels. De dock voegt ook een Ethernet-aansluiting toe aan je MacBook, zodat je bedraad kunt internetten. Tot slot heeft hij nog een DisplayPort-aansluiting voor externe schermen (tot 4K) en een 3,5 millimeter-aansluiting voor audio (input en output).

De Elgato Thunderbolt 3 Dock moet in ieder geval in Amerika rond het einde van de maand beschikbaar zijn bij de Apple Stores voor $299,95 en komt met een 50 centimeter lange Thunderbolt 3-kabel.

Elgato Eve Extend voor een groter bereik

Behalve de aankondiging van de Thunderbolt 3 Dock, heeft Elgato ook nieuwe accessoires in de Eve-lijn op de beurs. Hoewel er nog geen officiële aankondiging gedaan kon worden, werkt Elgato wel aan de Eve Extend. Ook tijdens de IFA in Berlijn afgelopen september toonde Elgato de (toenmalige) Eve Range Extender op promotiemateriaal, maar net als toen is er nu nog geen officiële aankondiging gedaan van dit accessoires.

Het apparaatje moet in ieder geval het bereik van de overige Eve-spullen vergroten. Elk Eve-accessoire werkt namelijk met Bluetooth Low Energy, waardoor je relatief dicht in de buurt moet zijn om ze te kunnen bedienen. De Elgato Eve Extend werkt via Wi-Fi, zodat hij het bereik van de Bluetooth-accessoires kan vergroten. Tot slot is ook nog de Eve Aqua in ontwikkeling. Deze is bedoeld voor in de tuin en sluit je aan op je tuinslang of kraan, zodat je het water met je iPhone kunt laten stromen.

Elgato Eve Aqua.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2017, 16:50
Categorie Accessoires
Onderwerpen elgato, macbook pro, thunderbolt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.