YouTube-app verticale video's

Vernieuwde YouTube-app houdt rekening met verticale video’s

YouTube voor iOS heeft een compleet nieuw uiterlijk gekregen en houdt meer rekening met verticale video's. Je kunt video's versneld en vertraagd afspelen en er komt een nieuw logo.

YouTube heeft een compleet nieuw uiterlijk gekregen en houdt rekening met verticale video’s. Ook kun je video’s vertraagd en versneld afspelen en is de navigatie verplaatst naar de onderkant van de app, zodat je beter kunt bedienen met je duim.

YouTube-app verticale video's

YouTube-app voor verticale video’s

Het uiterlijk van de YouTube-app wordt strakker, met een witte koptekst zodat de video’s nog meer opvallen. De navigatietabbladen zijn daarbij verplaatst naar de onderkant van de app, zodat je ze met je duim kunt bedienen. De nieuwe tabbladen Bibliotheek en Account geven sneller toegang tot de video’s die je zoekt.

YouTube experimenteert ook met nieuwe manieren om video’s op de best mogelijke manier weer te geven, zodat de app bijvoorbeeld beter rekening houdt met verticale video’s. Je ziet geen zwarte balken meer aan de zijkant. Ook met vierkante en horizontale video’s kan de app beter omgaan. Verder kun je vanaf nu ook de video’s versnellen en vertragen, zoals eerder al op de desktop mogelijk was. Je kijkt een video op de snelheid die jij wilt.

Makkelijke tik- en veegbewegingen
Met veegbewegingen moet het makkelijker worden om door de video’s te navigeren. Eerder werd al toegevoegd dat je met tweemaal tikken op de zijkant van een video vooruit en achteruit kunt spoelen. Een nieuw gebaar is het vegen om naar de volgende of vorige video te gaan. Een reeds eerder toegevoegde functie is het browsen en ontdekken tijdens het kijken. Daarbij krijg je een lijst met aanbevolen video’s te zien, terwijl je schermvullend video’s aan het kijken bent.

YouTube vernieuwde app

Op de desktop komen er ook veranderingen aan, namelijk een nieuw uiterlijk in Material Design en een donker thema. YouTube gaat ook een nieuw logo en pictogram invoeren. De tekst ‘Tube’ staat niet langer in het rode bolletje, maar er komt een afspeelsymbooltje voor de naam te staan:

Het nieuwe logo is simpeler en is daardoor flexibeler op allerlei apparaten te gebruiken. Sommige van de genoemde wijzigingen zijn al meteen ingevoerd, andere komen in de loop van komende tijd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2017, 17:44
Categorie Apps
Onderwerpen video, youtube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.