Apple TV beginscherm.

‘Apple wil 4K-films in iTunes aanbieden voor dezelfde prijs als HD-films’

Er komt binnenkort een nieuwe 4K-Apple TV op de markt en daarom is Apple in onderhandeling met filmstudio's over het aanbieden van 4K-films via iTunes. Over de prijs zijn ze het echter niet eens.

Apple TV beginscherm.
Apple komt binnenkort met een nieuwe Apple TV die ondersteuning biedt voor een hogere 4K-resolutie, maar om beelden in de hogere resolutie kunnen tonen is hier wel geschikte content voor nodig. Apple is daarom in onderhandeling met filmstudio’s voor het beschikbaar stellen van 4K-versies van grote films. Over de prijs zijn ze het echter niet eens. Apple wil de films voor dezelfde prijs verkopen als bij huidige HD-films.

‘4K-films voor dezelfde prijs als HD-films’

Apple is van plan om de grootste Hollywood-films beschikbaar te maken met de hogere 4K-resolutie, zodat je deze films meteen kunt huren als de nieuwe Apple TV in de winkels ligt. Volgens The Wall Street Journal is Apple van plan om de films aan te bieden voor $19,99, dezelfde prijs als die nu bij de nieuwste HD-films gehanteerd wordt. Grote Hollywood-studio’s zouden het er echter niet mee eens zijn. Zij zijn van plan om $5 tot $10 extra in rekening te brengen voor de films in de hogere 4K-resolutie.

In Nederland worden HD-films aangeboden van €13,99 tot €16,99, dus dat zou betekenen dat de 4K-films ook voor deze prijs verkocht worden. Of Apple erin slaagt om deze afspraak met studio’s rond te krijgen, valt echter nog te bezien. Op andere diensten in Amerika worden 4K-films aangeboden voor onder andere $29,99 en $24,99. Het lijkt daardoor een lastige klus voor Apple om de studio’s zover te krijgen om op hetzelfde prijsniveau als de HD-films te komen.

Naar verwachting onthult Apple op 12 september de nieuwste Apple TV met 4K, samen met de nieuwe iPhone 8, iPhone 7s en Apple Watch Series 3. Apple zou haar best doen om de deals voor die tijd rond te maken. De uitnodigingen voor dit evenement zijn nog niet verstuurd, waardoor de datum dan ook nog onder voorbehoud is. Apple zou van plan zijn om het Steve Jobs Theater te gebruiken voor de nieuwe aankondigingen, maar ook die locatie lijkt door bouwwerkzaamheden nog lang niet zeker te zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021.

Apple TV
16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.