Faceshift overgenomen door Apple.

Apple koopt motion capture-bedrijf Faceshift

Faceshift, het bedrijf dat bekend staat om zijn motion capture-technologie, is door Apple overgenomen. Apple bevestigde de overname met een verklaring. Recent zorgde het bedrijf voor gezichtsherkenning in de nieuwe Star Wars-film.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Faceshift overgenomen door Apple.Apple heeft weer een nieuwe aankoop gedaan. Deze keer heeft Apple het Zwitserse bedrijf Faceshift gekocht. Faceshift staat bekend om zijn motion capture-technologie. Het is echter nog maar de vraag wat Apple van plan is met het Zwitserse bedrijf.

Faceshift bekend van gezichtsherkenningssoftware

Het Zwitserse Faceshift is onder andere bekend van haar gezichtsherkenninssoftware. Hiermee is het mogelijk om geanimeerde personages een meer menselijke gezichtsuitdrukking te geven, dankzij geavanceerde motion capture-technologie. Zo is de techniek van Faceshift te zien in de toekomstige Star Wars-film met de subtitel The Force Awakens. Ook ontwikkelden ze de software Faceshift Studio met ondersteuning voor game-engine Unity. De techniek is daardoor ook te implementeren in videogames.

Apple bevestigde de aankoop van Faceshift, maar gaf daarbij de standaard reactie die altijd gegeven wordt bij de aankoop van dit soort bedrijven. Inmiddels zouden enkele Faceshift-werknemers al bij Apple’s Europese afdeling aan de slag gegaan zijn.

Apple buys smaller technology companies from time to time, and we generally do not discuss our purpose or plans.

Van tijd tot tijd koopt Apple verschillende kleinere bedrijven, maar het is altijd afwachten wat Apple’s plannen precies zijn. Een jaar geleden kocht Apple nog het Nederlandse Prss, waar sinds dit jaar het nieuwe Apple Nieuws uit voortgekomen is. In het verleden kocht Apple nog meer technologiebedrijven, zoals Polar Rose. Ook dit bedrijf staat bekend om gezichtsherkenningssoftware. Eerder dit jaar werd augmented reality-bedrijf Metaio door Apple overgenomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 december 2015, 18:08
Categorie Apple
Onderwerpen gezichtsherkenning, overname

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.