Apple Watch 4G signaalsterkte iCulture

Nieuwe Apple Watch 4G heeft rode Digital Crown en vooraf ingestelde databundels

De Apple Watch met 4G krijgt een rode Digital Crown en speciale wijzerplaat met signaalsterkte. Ook zijn er speciale databundels vanuit de providers ingesteld.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Er is heel wat ontdekt in de vroegtijdig gelekte Golden Master van iOS 11 GM. Eerder schreven we al over nieuwe AirPods en nieuwe wallpapers. Misschien nog wel interessanter is het bewijs van een 4G Apple Watch. Die beschikt over een rode Digital Crown, signaalsterkte op de wijzerplaat en vooraf ingestelde databundels.

Apple Watch LTE koppelen

4G Apple Watch Series bevestigd in iOS 11 GM

Er gaan al langere tijd geruchten over een speciale versie van de Apple Watch Series 3, die voorzien zal zijn van een 4G-functie, oftewel LTE. Je hebt dan geen iPhone meer nodig om data te ontvangen, ook als je buitenshuis bent.

Onduidelijk was nog of de Series 3 met LTE er anders uit komt te zien. Uit gelekte afbeeldingen in de Watch-app van iOS 11 Golden Master blijkt dat er minimale veranderingen zullen zijn. Waarschijnlijk is de LTE-versie alleen te herkennen aan het gekleurde stipje op de Digital Crown. De rest van het design blijkt hetzelfde. Of Apple nog andere kleuren dan rood wil gaan gebruiken, is nog onzeker. 9to5Mac vermoedt dat in de Digital Crown de LTE-antenne is verwerkt.

Apple Watch Series 3 LTE

Signaalsterkte met bolletjes
Waar je ook even op moet letten is de wijzerplaat op de gelekte afbeelding. Die toont in het midden de signaalsterkte in bolletjes, zoals we vóór iOS 11 gewend waren. Dat lijkt een wat vreemde keuze, net nu Apple op de iPhone de bolletjes gaat vervangen door de aloude streepjes. Op de iPhone is het waarschijnlijk noodzakelijk vanwege de inkeping bovenin het scherm. Bolletjes nemen dan net iets meer ruimte in dan verticale streepjes.

Apple Watch 4G signaalsterkte iCulture

In het Apple Watch Bedieningspaneel is te zien dat de signaalsterkte in de linker bovenhoek komt te staan. Er is ook een schakelaar aanwezig om de 4G-verbinding aan en uit te zetten. Je kunt met de 4G-versie van de Apple Watch bellen, tekstberichten sturen, agenda- en mail-updates ontvangen en apps gebruiken via het 4G-netwerk.

Niet voor iedereen
De ondersteuning voor 4G zal waarschijnlijk de belangrijkste vernieuwing zijn op de nieuwe Apple Watch. Toch zal het maar voor een relatief kleine groep mensen echt relevant zijn, bijvoorbeeld voor sporters die vaak in open water zwemmen en dan geen iPhone kunnen meenemen. De meeste mensen hebben altijd hun iPhone op zak, die voor de internetverbinding kan zorgen. De modellen met 4G zullen bovendien flink duurder zijn dan de normale modellen. Het is maar de vraag of mensen bereid zijn om 100 euro extra te betalen voor de toch al prijzige Apple Watch, er vanuit gaande dat Apple dezelfde toeslag berekent als bij de iPads. Daar kosten de exemplaren met 4G meer dan 100 euro extra.

Eén van de oplossingen zou kunnen zijn dat Apple gaat samenwerken met providers. In de iOS 11 GM zijn ook aanwijzingen gevonden hoe de mobiele bundels gaan werken en hoe je het instelt. Daaruit blijkt dat je je bestaande mobiele nummer van de iPhone kunt gebruiken. Dat klinkt op het eerste gezicht logisch, want de Apple Watch zal geen grote hoeveelheden data verbruiken. Delen van je databundel met je Apple Watch is dan haalbaar. Toch zouden providers er ook een toeslag voor kunnen vragen, bijvoorbeeld bovenop de databundel of in de vorm van een afbetalingsregeling.

Instellen databundel gaat automatisch
In de code is te lezen dat je met de Apple Watch telefoontjes kunt starten en ontvangen en via het LTE/4G-netwerk. Zowel de iPhone als de Apple Watch gebruiken daarvoor hetzelfde telefoonnummer. Het instellen van de databundel verloopt grotendeels automatisch. Bij het in gebruik nemen van je Apple Watch krijg je de optie om mobiel in te stellen. Daarbij herkent de app automatisch je provider en databundel en controleert of gebruik met de Apple Watch is geactiveerd.

Apple Watch 4G databundel details

Promoties vanuit providers
In de code is te zien dat sommige providers speciale promotie-acties van plan zijn voor de 4G Apple Watch. Of daar ook Nederlandse providers aan meedoen is nog onduidelijk. Uit de code blijkt dat je bijvoorbeeld 3 maanden gratis gebruik mag maken van data op je Apple Watch. Verder zijn er verwijzingen gevonden naar voorgeïnstalleerde databundels, voor als je je nieuwe Apple Watch rechtstreeks via een provider hebt gekocht. Alle details voor de betreffende provider zijn dan al ingesteld. Het is te hopen dat deze instellingen later nog handmatig te wijzigen zijn en dat er geen sprake is van een soort simlock.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 september 2017, 11:45
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 4g, apple watch, apple watch series 3
Device Apple Watch Series 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.