Droevige drol, feest en verliefde emoji.

Droevige drol, brandblusser en feestende emoji kandidaten voor 2018

Welke emoji kunnen we verwachten in 2018? Er is een voorstel gedaan van 67 nieuwe emoji, waaronder een droevige drol, een feestemoji en een reageerbuisje. Zit hier jouw favoriet bij?

Apple onthulde onlangs het definitieve design van de emoji’s voor 2017, maar er wordt alweer vooruitgekeken naar de emoji’s die in 2018 mogelijk toegevoegd worden. Het Unicode Technical Committee heeft voorstellen gedaan voor 67 nieuwe emoji’s. Het gaat dan onder andere om een droevige drol, brandblusser en een emoji met een feestmuts op. Ook staan enkele dieren en een bagel op het programma.


Droevige drol, feest en verliefde emoji.

Emoji’s in 2018: droevige drol, feest-emoji en meer

Emojipedia heeft de nieuwe voorstellen samengevat en bestaat in totaal uit 67 nieuwe voorstellen. Eén van deze voorstellen is een variant van de welbekende drol-emoji. In plaats van een lachend gezichtje, kijkt de drol in het voorstel droevig met naar beneden hangende mondhoeken. Waar je deze emoji voor kan gebruiken is niet helemaal duidelijk, maar mogelijk komt deze van pas als je last hebt van je stoelgang.

Verder gaat het ook om emoji in andere categorieën. Zo wordt gesproken over een kangoeroe, bezem, bagel, cupcake, brandblusser en een reageerbuisje. Voor de bekende gele emoji zijn ook nieuwe varianten voorgesteld, waaronder eentje met een feestmuts, feesttoeter en confetti, een ijskoude emoji met ijspegels en een dolverliefde emoji met hartjes rondom zijn gezicht.

Brandblusser en reageerbuisje emoji.

De volledige lijst met voorstellen van de nieuwe emoji vind je op de pagina van Emojipedia. Deze nieuwe voorstellen staan gepland voor 2018, maar moeten dus eerst nog wel goedgekeurd worden. Pas daarna voegt Unicode ze toe aan de reeds beschikbare lijst van emoji’s, waarna bedrijven als Apple de puntjes op de i zetten met hun eigen designschil. De uiteindelijke versies van de emoji’s kunnen er op je iPhone daardoor iets anders uitzien dan hoe ze nu in de voorstellen gepresenteerd zijn.

Via: NU.nl

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 augustus 2017, 13:26
Categorie iOS
Onderwerp emoji

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen in je toetsenbord. Ze worden gebruikt om een bepaalde emotie over te brengen in bijvoorbeeld een berichtje, tweet of een online post. Er zijn duizenden soorten emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij, bepaalt door het Unicode Consortium.

Emoji
24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.