Siri in iOS 11

‘Op de nieuwe iPhone activeer je Siri door powerknop ingedrukt te houden’

Op de iPhone 8/X kun je Siri activeren door de powerknop ingedrukt te houden. Nu werkt dat nog via de thuisknop onder het scherm, maar die gaat volgens geruchten verdwijnen.

Op de iPhone X (iPhone 8 voor mensen die nog aan de oude naam willen vasthouden) kun je Siri activeren door de powerknop ingedrukt te houden. Nu werkt dat nog via de thuisknop onder het scherm, maar die gaat volgens geruchten verdwijnen.

Siri in iOS 11

Siri activeren met powerknop

Eerder werd gedacht dat Apple de Touch ID zou verwerken in de powerknop van het nieuwe toestel, omdat deze knop bij prototypes groter van formaat was geworden. Maar nu heeft ontwikkelaar Guilherme Rambo ontdekt dat de knop voor iets anders wordt gebruikt: het activeren van Siri. Oefen dus alvast maar aan je skills om de powerknop aan de zijkant wat langer ingedrukt te houden; het gaat lastiger dan bij de thuisknop. Gelukkig is er altijd nog ‘Hé Siri‘ om het handsfree te doen.

In een tweet liet Rambo weten dat hij een aanwijzing had gevonden om “Siri te activeren door de powerknop ingedrukt te houden”. Het zal even wennen zijn, want het ingedrukt houden van de powerknop wordt ook gebruikt om je toestel uit te schakelen (alleen druk je dan iets langer op de knop).

Rambo vertelt er niet bij in welke code hij de aanwijzingen heeft gevonden, maar heeft eerder een goede reputatie opgebouwd als het om details over de Apple TV 5, HomePod en nieuwe iPhone X/8 gaat.

Op 12 september zal Apple de iPhone X onthullen. Om te voorkomen dat niet-dagelijkse bezoekers de draad kwijtraken zullen we het nieuwe toestel nog regelmatig iPhone 8 blijven noemen, naast de nieuwe naam X.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2017, 9:15
Categorie Geruchten
Onderwerpen iPhone 8, iPhone X
Devices iPhone 8, iPhone X

Actuele iPhone X deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.