Ziggo GO-app met zenders

Ziggo Go-app verlaagt bitrate bij tv-kijken via 3G, 4G en Wi-Fi

Afhankelijk van de beeldgrootte van het apparaat gebruikt de Ziggo Go-app nu een maximale beeldkwaliteit. Hierdoor starten streams sneller, ervaar je minder buffering en verbruik je minder data via 3G en 4G, claimt Ziggo.

Ziggo heeft de manier waarop smartphones en tablets omgaan met videostreams in de Ziggo Go-app aangepast. Volgens de kabelaar starten de streams daardoor sneller en voorkomt het extra laden tijdens het kijken.

Ziggo GO-app met zenders

Ziggo Go-app past mobiele bitrate aan op schermgrootte

Voor gebruikers die via een mobiele verbinding (3G/4G) streamen, wordt als extra stap ook de vereiste brandbreedte beperkt. Dit is afhankelijk van de schermgrootte van het apparaat. Dit moet leiden tot minder dataverbruik. Ziggo maakt hiervoor gebruik van ‘optimised bitrate’, waarbij de maximum beeldkwaliteit van de videostreams wordt aangepast op basis van de grootte van het beeldscherm.

Desgevraagd laat Ziggo aan iCulture weten dat optimised bitrate zowel voor Wi-Fi als mobiele data geldt. Het is niet nodig om in extra kwaliteit te streamen, terwijl je in iets lagere kwaliteit ook prima op je iPhone of iPad kunt kijken, zo liet de woordvoerder ons weten. Als gebruiker zou je van deze wijzigingen niets moeten merken. De kabelaar garandeert naar eigen zeggen een goede stream-ervaring met de Ziggo Go-app.

Lager verbruik via 3G en 4G
Als je mobiele data gebruikt om te streamen, wordt als extra stap ook de bandbreedte verlaagd, die de app gebruikt. Dit geldt voor smartphones en tablets met schermgroottes tot 11 inch. Bij schermen tot 5 inch wordt de stream maximaal 1,5 Mbit/s. Bij beeldschermgroottes tussen de 5 en 8 inch – inclusief Plus-modellen van de iPhone en de iPad mini – geldt 2,1 Mbit/s, en bij 8 tot 11 inch – alle overige iPads – is de maximum bitrate 3,6 Mbit/s. Alle schermen groter dan 11 inch hebben geen maximale bitrate. Hetzelfde geldt voor streamen via AirPlay of Chromecast.

Het aanpassen van de streamkwaliteit gebeurt automatisch. Maar je kunt in de app (Instellingen > Voorkeuren > Mobiel streamen) ook zelf de streamkwaliteit aanpassen, waarbij je kunt kiezen uit hoog, medium en laag. Ziggo stelt dat je de instelling op een iPhone- of iPhone Plus-model prima op laag kan zetten. De kwaliteit blijft dan voldoende om te kunnen kijken zonder dat bijvoorbeeld de ondertiteling onleesbaar wordt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2017, 15:14
Categorie Apps
Onderwerpen 4g, televisie, ziggo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.