Apple’s CarPlay wint het op tevredenheid van Google’s Android Auto

De afgelopen jaren is CarPlay steeds populairder geworden. Steeds meer autofabrikanten bouwen het systeem zelfs standaard in hun auto’s in. Dat is mooi, want nieuw onderzoek laat zien dat gebruikers er erg blij mee zijn.

CarPlay-gebruikers tevreden

Het onderzoeksbureau J.D. Power keek wat gebruikers van CarPlay en Android Auto vinden van hun autosysteem. Gebruikers van beide systemen zijn tevreden, maar de mensen die Apple’s CarPlay gebruiken zijn toch iets tevredener. Op een schaal van 1 tot 1.000 blijkt dat de score van CarPlay gemiddeld 777 is. Die van Android Auto is 748. In onze vergelijking CarPlay vs Android Auto lees je meer over de verschillen.

Bekijk ook

Android Auto vs Apple CarPlay, wat zijn de verschillen?

CarPlay of Android Auto, wat zijn de verschillen? Is Android Auto ook geschikt voor Apple-gebruikers of kun je beter kiezen voor CarPlay? In dit artikel zetten we ze tegenover elkaar. Er zijn veel overeenkomsten, maar ook een paar duidelijke verschillen. Spoiler: CarPlay is voor iPhone-gebruikers écht handiger!

Ondanks dat gebruikers iets meer te spreken zijn over CarPlay, wint Google het toch op een aantal andere vlakken van Apple. Zo blijkt dat mensen nog altijd vaker gebruik maken van Google Maps. 56 procent van de chauffeurs doet dat, terwijl 23 procent van de mensen meestal gebruik maakt van Apple Kaarten. Ook voor iCulture-lezers geldt dat, want uit een eerdere poll blijkt dat 60 procent van de iCulture-Lezers de voorkeur geeft aan Google’s kaartendienst.

Vanaf iOS 12 kan dat nog verder toenemen, want dan krijgt CarPlay navigatie-apps van derden. Zelfs mensen die een iPhone hebben, gaven bovengemiddeld vaak aan Google Maps te gebruiken.

Bekijk ook

CarPlay wint aan populariteit en tevredenheid

Uit onderzoek blijkt dat gebruikers van CarPlay erg tevreden zijn over het autosysteem. Ook Android Auto doet het in hetzelfde onderzoek goed. Mensen vinden het steeds belangrijker dat er een 'slim' systeem aanwezig is bij de aanschaf van een nieuwe auto.

Hoe de strijd tussen Apple en Google op dit vlak ook gaat, duidelijk is dat mensen steeds minder voorgeïnstalleerde systemen gebruiken. Mensen schakelen vaker over op navigatie via hun smartphone of een extern systeem dan eerst het geval was. Sterker nog: 19 procent van de mensen die een nieuwe auto koopt, gebruikt het meegeleverde navigatiesysteem niet. 70 procent gebruikt in plaats daarvan een heel ander apparaat en dat is bijna altijd een smartphone.

Bekijk ook

Zo weet je welke automodellen met CarPlay werken

Ga je een nieuwe auto aanschaffen en wil je weten of deze Apple CarPlay ondersteunt? Apple maakt het gemakkelijk om dit snel te controleren. Dit zijn alle automodellen die met CarPlay werken.

J.D. Power ondervroeg 20.000 autobezitters in de VS.

Apple maakt een auto
Ondertussen werkt Apple aan een systeem voor zelfrijdende auto’s. Onder de noemer Project Titan werken duizenden medewerkers aan de software hiervoor. De kans is groot dat CarPlay daar op de één of andere manier aan verbonden is. Tegelijk bouwt Apple volgens de vele geruchten ook een echte auto, die uiteraard zal werken met CarPlay. De hoge klanttevredenheid zal voor Apple een bemoedigend resultaat zijn.

Mocht je benieuwd zijn naar de laatste ontwikkelingen rond de auto van Apple, lees dan dit overzichtsartikel:

Bekijk ook

Terugblik Apple Car: dit waren Apple's (mislukte) autoplannen

Er gingen jarenlang geruchten over een zelfrijdende auto van Apple. Wat is de stand van zaken rondom de Apple Car? Wat is Project Titan? En waarom is Apple ermee gestopt?

CarPlay

Apple CarPlay zorgt ervoor dat je allerlei belangrijke iPhone-functies veilig kunt gebruiken in de auto. Je kan ermee navigeren, muziek bedienen, bellen en meer. Er zijn diverse apps voor CarPlay beschikbaar, waaronder WhatsApp op CarPlay, Spotify en Google Maps. Haal meer uit CarPlay met deze tips en apps! Voor 2023 werkt Apple aan de volgende generatie CarPlay, waarbij alle schermen van een auto (indien aanwezig) aangestuurd en aangepast kunnen worden.

CarPlay

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.