WhatsApp op CarPlay.

Apple’s CarPlay wint het op tevredenheid van Google’s Android Auto

De afgelopen jaren is CarPlay steeds populairder geworden. Steeds meer autofabrikanten bouwen het systeem zelfs standaard in hun auto’s in. Dat is mooi, want nieuw onderzoek laat zien dat gebruikers er erg blij mee zijn.

CarPlay-gebruikers tevreden

Het onderzoeksbureau J.D. Power keek wat gebruikers van CarPlay en Android Auto vinden van hun autosysteem. Gebruikers van beide systemen zijn tevreden, maar de mensen die Apple’s CarPlay gebruiken zijn toch iets tevredener. Op een schaal van 1 tot 1.000 blijkt dat de score van CarPlay gemiddeld 777 is. Die van Android Auto is 748. In onze vergelijking CarPlay vs Android Auto lees je meer over de verschillen.


Ondanks dat gebruikers iets meer te spreken zijn over CarPlay, wint Google het toch op een aantal andere vlakken van Apple. Zo blijkt dat mensen nog altijd vaker gebruik maken van Google Maps. 56 procent van de chauffeurs doet dat, terwijl 23 procent van de mensen meestal gebruik maakt van Apple Kaarten. Ook voor iCulture-lezers geldt dat, want uit een eerdere poll blijkt dat 60 procent van de iCulture-Lezers de voorkeur geeft aan Google’s kaartendienst.

Vanaf iOS 12 kan dat nog verder toenemen, want dan krijgt CarPlay navigatie-apps van derden. Zelfs mensen die een iPhone hebben, gaven bovengemiddeld vaak aan Google Maps te gebruiken.

Hoe de strijd tussen Apple en Google op dit vlak ook gaat, duidelijk is dat mensen steeds minder voorgeïnstalleerde systemen gebruiken. Mensen schakelen vaker over op navigatie via hun smartphone of een extern systeem dan eerst het geval was. Sterker nog: 19 procent van de mensen die een nieuwe auto koopt, gebruikt het meegeleverde navigatiesysteem niet. 70 procent gebruikt in plaats daarvan een heel ander apparaat en dat is bijna altijd een smartphone.

J.D. Power ondervroeg 20.000 autobezitters in de VS.

Apple maakt een auto
Ondertussen werkt Apple aan een systeem voor zelfrijdende auto’s. Onder de noemer Project Titan werken duizenden medewerkers aan de software hiervoor. De kans is groot dat CarPlay daar op de één of andere manier aan verbonden is. Tegelijk bouwt Apple volgens de vele geruchten ook een echte auto, die uiteraard zal werken met CarPlay. De hoge klanttevredenheid zal voor Apple een bemoedigend resultaat zijn.

Mocht je benieuwd zijn naar de laatste ontwikkelingen rond de auto van Apple, lees dan dit overzichtsartikel:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2018, 13:43
Bron Bron J.D. Power
Via Via 9to5Mac
Categorie Apple
Onderwerp carplay
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.