Schiphol in Apple Kaarten in iOS 11.

Kaartexpert: ‘Google Maps ligt mijlenver voor op Apple Kaarten’ [poll]

Apple Kaarten loopt jaren achter op Google Maps, betoogt Justin O'Beirne, kaartexpert en voormalig Apple-medewerker. Wij zijn benieuwd hoe jij erover denkt: welke kaartendienst heeft jouw voorkeur?

Schiphol in Apple Kaarten in iOS 11.

Mensen die al wat langer een iPhone hebben, herinneren zich vast nog de introductie van Apple Kaarten in iOS 6. De informatie klopte niet en er waren soms rare satellietbeelden te zien, waardoor het leek alsof straten zomaar in het niets verdwenen. Apple beloofde beterschap en heeft ondertussen hard gewerkt om het beter te maken. Maar toch vindt kaartenexpert Justin O’Beirne dat Apple nog wel wat werk te verzetten heeft. De mate van detail op de kaarten van Google is vele malen beter dan dat van Apple, vooral in kleinere steden. Google heeft daarmee een voorsprong van minstens zes jaar op Apple, zegt deze kaartexpert.

Apple Kaarten is sterk verbeterd…

Apple Kaarten is tegenwoordig goed te gebruiken. De kaarten zien er vaak zelfs wat mooier uit en de navigatie werkt ook goed. Bovendien (maar dat is een kwestie van smaak) klinkt de navigatiestem van Apple iets prettiger dan het schrille navigatiestemmetje van Google. Je kunt nu zonder zorgen een bestemming zoeken met Apple’s Kaarten-app en er naartoe navigeren. Vreemde satellietbeelden kom je niet meer tegen en de informatie klopt meestal wel. Apple maakt daarvoor gebruik van de kaartinformatie van TomTom en diverse andere aanbieders die informatie over nuttige plaatsen bieden zoals Foursquare en Parkopedia. Bovendien zit er tegenwoordig openbaar vervoer-info in, zodat je precies weet in welke bus of tram je moet stappen.

… maar Google Maps heeft meer te bieden

Toch vindt kaartenexpert en voormalig Apple-medewerker Justin O’Beirne dat Google Maps het beter heeft aangepakt, vooral als het gaat om nuttige plaatsen. Google heeft in de loop der jaren informatie van luchtbeelden, satellietbeelden en Street View gebruikt om een nog gedetailleerdere database van gebouwen en nuttige plaatsen op te bouwen. In grote steden zoals New York en Los Angeles kun je misschien wel met Apple Kaarten uit de voeten, maar zodra je het platteland op gaat is Google Maps duidelijk in het voordeel.

Welke kaartendienst gebruik jij eigenlijk het liefst?

Je kunt de poll hier invullen

O’Beirne illustreert zijn standpunt met een aantal voorbeelden van kleine stadjes.

Dit is een stadje in Google Maps:

Google Maps data

Hieronder hetzelfde stadje in Apple Kaarten:

Apple Maps data

De volledige blogposting van O’Beirne is de moeite van het lezen waard.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 december 2017, 17:45
Categorie Diensten
Onderwerpen apple kaarten, google maps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.