Uitgelicht
WWDC 2023: alle highlights
Toon of verberg de lijst met posts
Apple Watch Ultra review: nauwkeurige tijden

‘Toekomstige Apple Watch kan nepbandjes herkennen’

Apple heeft een patent gekregen voor een NFC-functie in de Apple Watch, waarmee allerlei functies mogelijk zijn. Zo kan het bandje zorgen dat er een bepaalde app wordt gestart of een kleur wordt gekozen. Maar je kunt ook een waarschuwing krijgen dat een bandje nep is.

Eerder dit jaar dook er al een patent op, om de kleur van de Apple Watch-bandjes te wijzigen. Nu heeft het Amerikaanse patentbureau opnieuw een patent toegewezen, voor Apple Watch-bandjes met ingebouwde NFC. Op die manier kan het bandje communiceren met de Apple Watch. Dit kan op meerdere manieren gebruikt worden: positief of negatief.


Zo kan de Apple Watch detecteren welk bandje is verbonden en die informatie gebruiken om automatisch de wijzerplaat aan te passen qua indeling of kleur. Bij een sportief bandje wil je misschien apps die wat meer op sport zijn toegespitst. De Apple Watch kan ook een bepaalde app starten, bijvoorbeeld de Workout-app. Apple zou er ook voor kunnen kiezen dat je bepaalde functies alleen kunt gebruiken als er een officieel bandje is aangesloten.

Apple Store met Apple Watch kopen

Op die manier zou Apple zicht kunnen houden op het gebruik van third party Apple Watch-bandjes. Dit staat erover in het patent:

Upon determination that a band that is coupled to the device is not an authorized band, a warning may be provided using an output component of the device, and/or one or more features of the device may be disabled or otherwise modified.

Apple beschrijft ook hoe het horlogebandje gekoppeld kan zijn met een bepaalde app of dienst. Verder beschrijft het patent andere componenten naast de NFC-chip. Dit zouden één of meer sensoren kunnen zijn, voor omgevingsfactoren, biometrische factoren en dergelijke. Kortom: het kan nog alle kanten op. De kans is klein dat Apple het gebruik van third party-bandjes gaat blokkeren. Maar het toestaan van extra functies als je een officieel bandje hebt, is wel te begrijpen. Daarmee krijg je in ieder geval weer iets meer waar voor je geld.

Bekijk ook

Apple Watch horlogebandjes: prijzen, modellen en kleuren

Welke Apple Watch-horlogebandjes zijn er allemaal? Welke materialen en modellen zijn er? Lees alles over de Apple Watch horlogebandjes: prijzen, modellen en kleuren. Handig overzicht als je niet weet welke je moet kiezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch
11 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.