Mac ontgrendelen met je Apple Watch in macOS Sierra

Gerucht: ‘Apple Watch vervangt al je wachtwoorden in macOS 10.15’

Apple gaat de mogelijkheden van de Apple Watch in combinatie met de Mac flink uitbreiden. Volgens bronnen is Apple van plan om de Apple Watch te gebruiken als identificatiemiddel

Al sinds macOS Sierra heb je de mogelijkheid om je Mac te ontgrendelen met je Apple Watch. Doordat je Apple Watch voorzien is van een toegangscode en draagdetectie, is het een vervanging van een gewoon wachtwoord. Je Mac ziet automatisch of je in de buurt bent, zodat je geen lange wachtwoorden meer in hoeft te voeren. Vanaf macOS 10.15 wordt deze functie flink uitgebreid, zodat je dit ook op andere plekken kan gebruiken.

‘Apple Watch als identificatie op de Mac’

Apple heeft op twee modellen Touch ID toegevoegd aan de Mac. Je vindt de vingerafdruksensor op de MacBook Pro en de nieuwste MacBook Air, waarmee je niet alleen toegang kan krijgen tot je Mac maar ook downloads kan goedkeuren uit de Mac App Store en wachtwoorden uit Safari kan invullen. Deze mogelijkheden werken in de toekomst mogelijk ook in combinatie met een Apple Watch voor Macs die geen Touch ID hebben.

Volgens 9to5Mac is Apple van plan om met ingang van macOS 10.15 de authenticatie met de Apple Watch op de Mac flink uit te breiden. Bronnen die werken aan de volgende macOS-versie kun je straks met de Apple Watch meer doen dan alleen je Mac ontgrendelen. Wat precies de mogelijkheden zijn is nog onduidelijk, maar mogelijk kan de Apple Watch dezelfde dingen doen als de Touch ID-sensor op de Mac.

De volgende versie van macOS wordt tijdens de WWDC 2019 gepresenteerd. In onze vooruitblik op macOS 10.15 lees je nog meer wat je van deze update kan verwachten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2019, 16:11
Bron Bron 9to5Mac
Categorieën Geruchten, Mac & macOS
Onderwerpen apple watch, macOS Catalina

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.