Gerucht: ‘Apple Watch vervangt al je wachtwoorden in macOS 10.15’

Apple gaat de mogelijkheden van de Apple Watch in combinatie met de Mac flink uitbreiden. Volgens bronnen is Apple van plan om de Apple Watch te gebruiken als identificatiemiddel

Al sinds macOS Sierra heb je de mogelijkheid om je Mac te ontgrendelen met je Apple Watch. Doordat je Apple Watch voorzien is van een toegangscode en draagdetectie, is het een vervanging van een gewoon wachtwoord. Je Mac ziet automatisch of je in de buurt bent, zodat je geen lange wachtwoorden meer in hoeft te voeren. Vanaf macOS 10.15 wordt deze functie flink uitgebreid, zodat je dit ook op andere plekken kan gebruiken.

‘Apple Watch als identificatie op de Mac’

Apple heeft op twee modellen Touch ID toegevoegd aan de Mac. Je vindt de vingerafdruksensor op de MacBook Pro en de nieuwste MacBook Air, waarmee je niet alleen toegang kan krijgen tot je Mac maar ook downloads kan goedkeuren uit de Mac App Store en wachtwoorden uit Safari kan invullen. Deze mogelijkheden werken in de toekomst mogelijk ook in combinatie met een Apple Watch voor Macs die geen Touch ID hebben.

Bekijk ook

Mac ontgrendelen met je Apple Watch en acties goedkeuren: zo werkt het

Met de Apple Watch kun je je Mac ontgrendelen, waardoor je geen wachtwoord meer in hoeft te voeren. In dit artikel lees je wat je nodig hebt en hoe je deze functie instelt. Ook vertellen we hoe je met de Apple Watch goedkeuring geeft om notities te ontgrendelen, wachtwoorden te bekijken en apps te installeren.

Volgens 9to5Mac is Apple van plan om met ingang van macOS 10.15 de authenticatie met de Apple Watch op de Mac flink uit te breiden. Bronnen die werken aan de volgende macOS-versie kun je straks met de Apple Watch meer doen dan alleen je Mac ontgrendelen. Wat precies de mogelijkheden zijn is nog onduidelijk, maar mogelijk kan de Apple Watch dezelfde dingen doen als de Touch ID-sensor op de Mac.

De volgende versie van macOS wordt tijdens de WWDC 2019 gepresenteerd. In onze vooruitblik op macOS 10.15 lees je nog meer wat je van deze update kan verwachten.

Bekijk ook

Vooruitblik op macOS 10.15: dit zijn de verwachtingen en onze wensen

Dit jaar komt Apple met macOS 10.15, de volgende grote update voor de Mac. Wat zijn de verwachtingen van macOS 10.15 en welke wensen staan er op ons lijstje? In deze vooruitblik op macOS 10.15 nemen we het met je door.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.