Apple Pencil binnenkant

Opnieuw aanwijzingen naar Apple Pencil-ondersteuning voor toekomstige iPhone

De Apple Pencil werkt alleen met de iPad Pro, maar er zijn opnieuw patenten opgedoken die wijzen op iPhone-ondersteuning. Kun je binnenkort eindelijk schrijven met de Apple Pencil op je iPhone?

Apple Pencil binnenkant
De Apple Pencil werkt nog steeds enkel in combinatie met de iPad Pro, maar Apple zou al langer met het idee spelen om de slimme schrijfpen geschikt te maken voor de iPhone. Eerder verscheen er al een patent waarin de Apple Pencil gebruikt wordt op een iPhone en nu zijn er opnieuw meerdere patenten verschenen waarin dit omschreven wordt.

Opnieuw patent voor Apple Pencil op iPhone

De nieuwe patenten over de Apple Pencil zijn ontdekt door Patently Apple. Het is zoals eerder gezegd niet de eerste keer dat er een Apple Pencil-patent met verwijzingen naar de iPhone opgedoken zijn. Deze keer wordt de iPhone ook bij naam genoemd, waardoor het wel duidelijk is dat Apple op zijn minst experimenteert met het idee om de Apple Pencil geschikt te maken voor de iPhone.

Het zou volgens het patent gaan om een toekomstige versie van de iPhone, dus niet om bestaande modellen. De Apple Pencil vereist ook speciale schermtechnieken die voor het eerst toegepast zijn in de iPad Pro. Het OLED-scherm van de iPhone 8 zou volgens eerdere bronnen zorgen voor problemen met de huidige techniek voor 3D Touch, waardoor Apple dit probleem dus moest oplossen. Het is niet ondenkbaar dat Apple tegelijkertijd nadenkt over nieuwe technieken die ervoor zorgen dat zowel 3D Touch als de Apple Pencil goed werken met de iPhone, zodat je net zo nauwkeurig kan schrijven en tekenen als op de iPad Pro.

In iOS 11 krijgt de Apple Pencil op de iPad Pro ook nog allerlei extra functies. Apple’s slimme pen lijkt dan ook steeds belangrijker te worden voor de iPad Pro. Hoewel er in iOS 11 geen aanwijzigingen gevonden zijn dat dezelfde functies ook naar de iPhone komen, zou dit wel goed van pas komen bij bijvoorbeeld het maken van aantekeningen of bewerkingen van screenshots. Voordat de iPhone eventueel ondersteuning krijgt voor de Apple Pencil, kun je voor het preciezere teken- en schrijfwerk terecht bij een wat eenvoudigere stylus, zoals de Adonit Jot Pro. Concurrent Samsung heeft met zijn nieuwe Galaxy Note 8 wederom ondersteuning voor een eigen pennetje, dus wie weet dat Apple op termijn ook volgt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2017, 17:34
Categorie Accessoires
Onderwerpen apple pencil, patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.