Apple Store: workshop met iPad Pro en Apple Pencil

Apple krijgt patent op Apple Pencil voor iPhone

De Apple Pencil kan binnenkort ook op de iPhone werken. In een toegewezen patent beschrijft Apple het gebruik op de iPhone en andere apparaten.

Het Amerikaanse patentbureau heeft deze week een patent toegewezen aan Apple, waarin gebruik van de Apple Pencil op een iPhone wordt omschreven. De huidige Apple Pencil werkt alleen op de iPad Pro-modellen, omdat er een bepaalde laag met sensoren onder het scherm nodig is. Bij huidige iPhones ontbreekt die laag.

Apple Store: workshop met iPad Pro en Apple Pencil

Patent voor Apple Pencil en iPhone

Het patent met nummer 9.658.704 beschrijft apparaten en methoden voor bedienen van een gebruikersinterface met een stylus. Daaruit is af te lezen dat een toekomstige Apple Pencil op diverse apparaten met touchsceen kan werken. Daarvoor zijn één of meer sensoren nodig. De Apple Pencil kan bijvoorbeeld worden gebruikt op een draagbaar communicatie-apparaat zoals een iPhone, iPod touch of iPad door gebruik te maken van technologie die er momenteel al in zit. Uit de tekst van het patent krijg je sterk de indruk dat toekomstige Apple Pencils op veel meer apparaten gaan werken en dat je het ook voor meer toepassingen kunt gebruiken. Niet alleen voor tekenen, maar ook voor tekstverwerking, webbrowsen en spreadsheets maken. De termen ‘iPhone’ en ‘telefoon’ worden daarbij meermaals gebruikt en één van de afbeeldingen toont een stylus op een iPhone-achtig apparaat. Bovendien gaf Tim Cook vorig jaar in een interview hints dat de Apple Pencil mogelijk ook op de iPhone gaat werken.

Patent Apple Pencil met iPhone

Verder zou de Apple Pencil geschikt kunnen worden gemaakt voor apparaten met een trackpad, zoals de Mac. Een dergelijk idee voor Apple Pencil en Mac-trackpad hebben we eerder al eens beschreven (tweemaal zelfs). Ook waren er al eerder aanwijzingen voor een Apple Pencil met aanraakgevoelige sensoren en verwisselbare punten. Bij dat laatste zou je kunnen denken aan penselen en penpunten van wisselende hardheid en dikte.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2017, 17:00
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple pencil, patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.