iPhone 13 mini staand tussen planten.

Toeleveranciers: ‘Apple schroeft iPhone 13 productie niet omlaag’

Apple leek het goed voor elkaar te hebben, door voldoende chips in te kopen. Maar nu zou Apple de productie van de iPhone 13 toch noodgedwongen moeten verlagen, vanwege de wereldwijde chiptekorten. Toeleveranciers ontkennen dit echter.

Update om 16:15: Toeleveranciers van Apple zeggen nu dat het bedrijf helemaal geen verlaging van het aantal geproduceerde iPhones heeft verzocht. Dit staat in een publicatie van DigiTimes, ingezien door MacRumors. Dat betekent niet dat er geen moeilijkheden zijn, maar een verlaging is volgens deze publicatie niet aan de orde.

Hieronder volgt ons bericht van eerder vandaag:

‘Apple schroeft productie iPhone 13 terug’

Apple wilde dit jaar 90 miljoen iPhones maken, maar zou dat aantal nu moeten verlagen naar 80 miljoen. Dat meldt Bloomberg op basis van interne bronnen. Door leveringsproblemen bij Texas Instruments en Broadcom kan Apple niet genoeg chips inkopen. Met name de chips voor de aansturing van het OLED-scherm en de draadloze functies zouden schaars zijn. Er is al maandenlang een chiptekort, onder andere door de pandemie en de toegenomen vraag naar laptops, tablets en spelcomputers. De tekorten zullen nog wel tot 2022 aanhouden, denken experts.


Apple zag de bui al hangen: tijdens de bespreking van de laatste kwartaalcijfers waarschuwde Tim Cook al dat Apple mogelijk ook te maken zou krijgen met chiptekorten, maar dat er alles aan wordt gedaan om toch te kunnen leveren. Nadat Bloomberg naar buiten kwam met het nieuws over de productieverlaging bij Apple zakte de aandelenwaarde met een geringe 1%. Blijkbaar zagen beleggers het ook wel aankomen.

Door de tekorten bij Texas Instruments en Broadcom heeft Apple andere toeleveranciers ook moeten vertellen dat ze de productie moeten terugdraaien. Apple is niet de enige: ook autofabrikanten hebben hun productie moeten terugdraaien omdat er onvoldoende chips geleverd kunnen worden. Mocht je een nieuwe iPhone willen hebben, dan is het zaak om nu alvast in actie te komen of om te kiezen voor een gebruikt model.

iPhone 13 mini staand

Op 28 oktober krijgen we nieuwe kwartaalcijfers van Apple te horen en krijgen we hopelijk ook meer inzicht in hoe de chiptekorten impact gaan hebben op de levertijden bij Apple.

Actuele iPhone 13 Pro Max deals

iPhone 13

De iPhone 13 werd in het najaar van 2021 uitgebracht. De iPhone 13 heeft hetzelfde design als de iPhone 12, maar met een snellere chip, verbeterde camera, grotere batterij en een kleinere notch. Wil je de iPhone 13 los kopen of kies je voor een iPhone 13 met abonnement? Dan vind je hier alle info. Dit toestel is opgevolgd door de iPhone 14.

iPhone 13

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.