App Store vandaag

Apple is begonnen met App Store-verhalen in iOS 11

Apple is begonnen met verhalen in de App Store van iOS 11. Het is de bedoeling dat je dagelijks nieuwe verhalen te zien krijgt, met een App en Game van de Dag.

Apple vindt dat je in iOS 11 vaker in de App Store moet kijken. Sinds deze week is de eerste content te lezen, ook in de Nederlandse App Store. Je kunt bijvoorbeeld lezen over de handgemaakte spelletjes van State of Play en er is een Nederlandstalig interview met de maker van PKTBALL, een tennisspel met zombies.

App Store vandaag

Verhalen in de App Store

Zoals je eerder al kon lezen is Apple van plan om in iOS 11 veel meer verhalen in de App Store-app te stoppen. Is dat concurrentie voor iCulture? Misschien, maar je zult in de App Store vooral feel good-verhalen vinden: ze vertellen over de makers van een app of game en zijn erop gericht dat je de app gaat downloaden. Ook besteedt Apple relatief veel aandacht aan games.

App Store vandaag

In de Amerikaanse App Store zijn andere verhalen te lezen, onder andere over Pokémon Go en HBO Now. En terwijl in Nederland de dagboekenapp Day One is uitgeroepen tot app van de dag is dat in de VS een kleurboek met Marvel-karakters. Onderaan elk artikel staat een paneeltje om de app te downloaden.

App Store Vandaag

Er staan ook applijstjes zonder verdere toelichting in, zoals fit blijven met je persoonlijke trainer. Hiervoor heeft Apple apps van Kayla Itsines, Jillian Michaels, Stryve en Sworkit geselecteerd. Blader je verder naar beneden, dan vind je lijstjes om zen te worden, indiegames en games voor de perfecte koffiepauze. In juni voegde Apple ook al wat Apps van de Dag toe, maar hield er daarna opeens weer mee op. Op donderdag 20 juli zijn ze weer begonnen.

Apple onthulde tijdens WWDC 2017 de vernieuwde App Store, die een uiterlijk krijgt die doet denken aan Apple Music. Er komt een Vandaag-scherm met actuele content en er is meer ruimte voor grote foto’s. Zo hoopt Apple dat mensen meer betrokken raken bij de App Store. Feit is namelijk dat lang niet iedereen extra apps installeert en blijft hangen bij het drietal Facebook, Instagram en WhatsApp.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2017, 17:30
Categorie Apps
Onderwerp app store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.