Deirdre O'Brien Apple VP

Apple benoemt Deirdre O’Brien als vice-president voor ‘mensen’

Apple heeft twee nieuwe topvrouwen: Deirdre O'Brien wordt hoofd HR en Isabel Ge Mahe gaat Groot-China leiden.

Apple heeft vandaag een nieuwe topvrouw benoemd. Deirdre O’Brein wordt hoofd HR, maar haar titel luidt net iets anders: ze wordt Vice President of People. O’Brien werkte eerder als Vice President Worldwide Sales and Operations. Ze werkt al dertig jaar bij Apple en kent de cultuur van het bedrijf dus goed.

Deirdre O'Brien Apple VP

Deirdre O’Brien als nieuw hoofd HR

O’Brien gaat alle HR-activiteiten leiden, zoals het aantrekken van nieuw personeel, personeelsregelingen, salarisregelingen en Apple University, waar medewerkers worden opgeleid. Ze rapporteert rechtstreeks aan Tim Cook. Die meldt bij de benoeming van O’Brien dat zij de unieke cultuur van Apple op haar duimpje kent en dat ze een prima leider is. Wel zal het even wennen zijn voor de nieuwe topvrouw: ze was sinds 1988 nauw betrokken bij bijna elk nieuw product dat Apple op de markt bracht. Nu zal ze vanaf de zijlijn moeten toekijken als Apple dit jaar de jubileumeditie van de iPhone op de markt brengt. O’Brien krijgt te maken met 120.000 mensen die wereldwijd voor Apple werken.

Isabel Ge Mahe

Ook nieuwe topvrouw in China

Apple benoemde eerder deze week nog een andere topvrouw: Isabel Ge Mate wordt managing director voor Groter-China. Ze leidde negen jaar lang de softwareteams voor draadloze technologieën. Ze hielp mee om technologieën zoals NFC, Bluetooth, Wi-Fi en GPS in te bouwen in Apple-producten. Ook was ze betrokken bij de softwareontwikkeling voor Apple Pay, HomeKit en CarPlay. Haar laatste mijlpaal was het toevoegen van QR-code ondersteuning in iOS 11.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2017, 19:29
Categorie Apple
Onderwerp apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.