Denon receiver HomeKit

Apple voegt AirPlay 2-receivers toe aan HomeKit-accessoirelijst

Apple heeft de lijst met apparaten die zijn toegestaan voor HomeKit uitgebreid. Er is nu een nieuw type product toegevoegd: AirPlay 2 receivers. De enige fabrikant die al geschikte receivers in het assortiment heeft, is Denon.

AirPlay 2 receivers in HomeKit

Je kunt inmiddels gebruik maken van speakers van Sonos, Libratone en Apple’s eigen HomePod als je AirPlay 2 wilt gebruiken. Door nu AirPlay 2 receivers toe te voegen aan de lijst van officieel toegestane HomeKit-accessoires kun je je audio op een nieuwe manier gaan bedienen. Je kunt dan de audio naar de gewenste locatie in huis sturen op basis van een regel of scene. Je kunt kiezen uit 40 verschillende receivers die trouwens allemaal gemaakt worden door Denon. Sommige daarvan zijn behoorlijk prijzig.


Apple’s volledige lijst met HomeKit-accessoires is hier te vinden. De HomeKit-speakers en -receivers zijn eigenlijk een heel bijzondere categorie. Je kunt hiermee een speaker toewijzen aan een kamer in je huis en vervolgens via AirPlay 2 de muziek er naartoe streamen. Dit is ook waarom de Sonos-speakers met Siri kunnen werken, dankzij de ondersteuning van AirPlay 2.

Denon receiver HomeKit

De speakers en receivers die geschikt zijn voor AirPlay 2 verschenen in de Woning-app op je iPhone. De truc is daarbij dat je naar specifieke kamers kunt streamen, als je die hebt vastgelegd in HomeKit. Hoe je speakers toevoegt aan de Woning-app lees je in een aparte tip.

Zelf bracht Apple ook een update uit voor de AirPort Express, waarmee je bestaande speakers en audiosystemen geschikt kunt maken voor AirPlay 2.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2018, 21:44
Categorie Accessoires
Onderwerpen homekit, speaker
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.