Spotify op Apple Watch.

Spotify komt officieel met eigen Apple Watch-app

Nu in beta

Spotify werkt aan een eigen app voor de Apple Watch. Betatesters van de Spotify-app kunnen de app al gebruiken, zodat je je muziek kan bedienen via je horloge.

Heb je Apple Music, dan is het luisteren naar muziek via je Apple Watch een fluitje van een cent. Gebruik je Spotify, dan is dat een stukje lastiger. Binnenkort komt hier verandering in, want nu blijkt dat Spotify officieel werkt aan een eigen Apple Watch-app. Op Reddit zijn de eerste screenshots al verschenen, waaruit we enkele functies kunnen afleiden.

Beta van Spotify op Apple Watch

In deze eerste betaversie van Spotify op de Apple Watch is het mogelijk om recent afgespeelde muziek te kiezen en om muziek te shufflen. Bovenaan de app zit een schakelaar om Shuffle aan en uit te schakelen. Spotify maakt gebruik van een ander scherm om het huidige nummer weer te geven dan normaal gesproken het geval is bij Apple Watch-apps. Je komt hier door naar links te vegen vanaf het startscherm. je kan de muziek hier pauzeren, doorspoelen en liken, maar ook beschikbare apparaten in de buurt kiezen. Denk aan speakers en computers, zodat je op die manier de muziek daar af kan spelen.

Spotify op Apple Watch.

Op dit moment is het in de eerste beta van de app nog niet mogelijk om muziek offline op te slaan. Mogelijk wordt dit nog aan een latere versie van de app toegevoegd. Gebruikers melden dat de app alleen nog is aangepast voor de 42mm- en 38mm-schermen en dus nog niet voor de nieuwe formaten van de Series 4. Het is nog onduidelijk wanneer de Apple Watch-app precies beschikbaar komt, maar we houden de ontwikkelingen in de gaten. Je kan je zelf ook aanmelden om tester van Spotify te worden.

Ruim een jaar geleden startte een enthousiaste ontwikkelaar met een eigen Spotify-app genaamd Spotty, die later hernoemd werd naar Snowy op aandringen van Spotify zelf. Hij gaf toen aan dat hij samen met Spotify zou werken aan een app. Of dit inderdaad deze beta-app is, is nog niet helemaal duidelijk. Het aantal functies is nu bijvoorbeeld beperkt ten opzichte van de beta van Snowy.

Kun je niet wachten, dan kan je ook Watchify voor Apple Watch proberen. Met deze app kan je ook Spotify bedienen vanaf je Apple Watch. Deze app verscheen vorige week en vereist een Spotify Premium-bundel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2018, 16:33
Via Via MacRumors
Categorie Apps
Onderwerp spotify
21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.