iPhone en Apple Pencil

Analist: ‘Apple Pencil komt naar 2019 iPhones’

Een analist voorspelt dat de 2019 iPhones ondersteuning krijgen voor de Apple Pencil. Dit gerucht kwam de afgelopen jaren al vaker voorbij, maar bleek telkens onwaar. Is dit jaar dan wel hét moment?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De Apple Pencil werd voor het eerst geïntroduceerd bij de allereerste iPad Pro in 2015. Pas vorig jaar kwam er een nieuwe versie, speciaal voor de iPad Pro 2018. De Apple Pencil 2 heeft een aantal voordelen, zoals tikbediening en magnetisch opladen. Een analist van Citi Research voorspelt nu dat de iPhone ondersteuning krijgt voor de Apple Pencil, zo meldt Business Insider.

‘Apple Pencil voor 2019 iPhones’

Het is onduidelijk hoe de analist de ondersteuning voor de Apple Pencil op de 2019 iPhones voor zich ziet. De huidige Apple Pencil 2 is speciaal gemaakt voor de iPad Pro, mede door de manier van opladen. Uit zijn voorspelling is dan ook niet duidelijk om welk model het zou gaan of dat er een nieuwe Pencil ontwikkeld zou worden, speciaal voor de nieuwste iPhones.

Apple Pencil punt vervangen

Vorig jaar augustus was er ook al een gerucht dat de duurste OLED-iPhone zou werken met de Apple Pencil. De betrouwbare analist Ming-Chi Kuo was er als de kippen bij om dit destijds te ontkrachten. Het is dan ook niet duidelijk waarop de analist van Citi Research zich baseert. Is het een stille eigen wens of heeft hij dit vernomen via bronnen bij de productieketen? Als het niet waar blijkt te zijn, denken we dat Ming-Chi Kuo er weer snel bij is om dit bericht te ontkrachten.

Apple gebruikt de Apple Pencil vooral als tekentool in allerlei creatieve apps. Op de iPad komt dat goed tot zijn recht vanwege het grote scherm, maar op de iPhone is dat een stuk minder logisch. Hoewel je met de Pencil ook een groot deel van je iPad kan bedienen, is hij daar in eerste instantie niet voor bedoeld. Eerder hebben we op iCulture ook een poll gehouden met de vraag of jij zit te wachten op Pencil ondersteuning op de iPhone. Voor de uitslag van die poll check je ons eerdere artikel.

Bekijk ook

iCulture peilt: zit jij te wachten op een iPhone met Apple Pencil?

Volgens geruchten worden twee van de drie nieuwe iPhones dit jaar geschikt voor de Apple Pencil. Maar zitten we daar wel op te wachten? We zijn benieuwd naar jouw mening, dus stem in onze poll.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.