Augmented reality-bril van Sony

‘Apple’s AR-team krijgt versterking van softwareveteraan’

Orde scheppen bij ontwikkeling AR-bril
Apple wil orde scheppen bij de ontwikkeling van de aankomende AR-bril. Het AR-team krijgt daarom versterking van een softwareveteraan die alles in goede banen moet leiden.

De berichten over de ontwikkeling van Apple’s AR-bril blijven binnenstromen. Het leek er even op dat de ontwikkeling van Apple’s AR-bril gestaakt was, maar nu meldt The Information dat de augmented reality-bril toch nog volop in ontwikkeling is. De ontwikkeling gaat echter niet zonder slag of stoot en juist daarom voegt Kim Vorrath zich volgens bronnen nu bij Apple’s AR-team.

Kim Vorrath naar Apple’s AR-team

Kim Vorrath is al ruim 15 jaar betrokken bij het software-team van Apple. Haar naam is minder bekend, maar dat maakt haar taken niet minder belangrijk. Binnen het softwareteam zorgde zij ervoor dat alles op schema liep en dat de software getest werd op bugs. Zij bracht daarbij verslag uit aan Craig Federighi, de baas van de softwareafdeling. Nu zou Vorrath zich dus aangesloten hebben bij het AR-team onder leiding van Mike Rockwell. Rockwell staat aan het hoofd van het gehele AR-team dat zich bezig houdt met alles wat met augmented en virtual reality te maken heeft. Dat geldt dus zowel voor software als voor hardware.

AR-brillen

Hoewel Rockwell nog steeds de baas blijft, krijgt hij dus hulp van Kim Vorrath. Haar ervaring in het structureren van een groot team moet goed van pas komen bij het augmented reality-team. Apple heeft het nieuws niet bevestigd, maar het is zeker niet ondenkbaar dat er veranderingen binnen de teams doorgevoerd zijn. Hopelijk zorgt de aanstelling van Vorrath ervoor dat de ontwikkeling van de AR-bril nu een stuk soepeler verloopt.

Heb jij er nog vertrouwen in dat Apple nog met een AR-bril komt of zie jij het project uiteindelijk stranden? Laat het ons weten in de reacties. Waar we in ieder geval wel op kunnen rekenen, is de komst van ARKit 3. In iOS 13 zit de zogenaamde People Occlusion, waardoor je mensen kan laten rondlopen in een AR-omgeving.

Bekijk ook

Alles over ARKit, Apple's eigen augmented reality platform

Dankzij ARKit kunnen ontwikkelaars eenvoudig augmented reality toevoegen in hun iPhone- en iPad-apps. Maar wat is Apple's ARKit precies, op welke toestellen werkt het en in welke apps is het beschikbaar? Je leest het in deze gids.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.