eSIM KnowRoaming

KnowRoaming is een nieuwe aanbieder van internationale eSIM

Maar de tarieven zijn niet mis
Naast Truphone en GigSky is er nu een nieuwe internationale aanbieder van eSIM bijgekomen: KnowRoaming. Er zijn bundels voor Europa en de VS.

Nu we in de EU-landen gewend zijn aan ‘gratis’ roaming is het even wennen als je buiten Europa op vakantie gaat. Om een voorbeeldje te geven: bij een bekende groene provider betaal je €40 voor 500MB data in de VS. Je kunt het oplossen door een lokale simkaart aan te schaffen, maar dat is veel gedoe. Nu de nieuwste iPhones en veel iPads voorzien zijn van eSIM is het wel zo handig om daar gebruik van te maken. Tot nu toe had je daarvoor twee aanbieders, die vanuit de meeste landen wereldwijd actief zijn: Truphone en GigSky. Daar is nu een derde aanbieder bijgekomen: KnowRoaming.

KnowRoaming

Apple maakt het je wel heel gemakkelijk: je scant een QR-code, kiest een bundel en het werkt meteen. Bij KnowRoaming heb je 30 dagen om je tegoed op te maken. Je betaalt $9,99 voor 1GB of $39,99 voor 5GB. Dat is een stuk goedkoper dan rechtstreeks via je provider een buitenlandbundel afsluiten, maar nog steeds vrij veel geld als je het vergelijkt met lokale aanbieders.

De bundels zijn duidelijk gericht op mensen die ofwel in Europa of de VS wonen. Je kunt kiezen voor een bundel voor Europa (handig voor Amerikanen) of een bundel voor de VS (handig voor mensen van buiten de VS). Het gaat dan ook vooral om gemak. Word je plotseling wakker in een hotelkamer in een vreemd land en heb je echt geen zin om naar de sigarenboer in de buurt te lopen, dan kun je zo’n databundel afsluiten zonder uit bed te stappen. Een fysieke simkaart heb je niet nodig.

eSIM KnowRoaming

De eSIM is een ingebouwde mogelijkheid om een mobiel abonnement af te sluiten. Je vindt de eSIM in de iPhone XS (Max), iPhone XR en nieuwere iPads. Ook zit er een eSIM in de 4G-versie van de Apple Watch. Meer uitleg over eSIM lees je in ons uitgebreide artikel. Lees ook onze test van de dualsim iPhone waar je twee fysieke simkaarten in kunt stoppen. Dit zijn speciale versies van de iPhone die alleen in Azië worden verkocht.

Bekijk ook

eSIM en Apple SIM: alles over de ingebouwde simkaart in Apple-producten

Lees alles over eSIM en Apple SIM, de elektronische simkaart in Apple-toestellen. De eSIM is een ingebouwde simkaart in sommige iPhones, iPads en Apple Watch-modellen. In welke landen is eSIM en hoe zit het met eSIM in Nederland?

In Nederland zou T-Mobile op het punt staan om eSIM te introduceren. Het zou dan de eerste Nederlandse provider zijn waarmee je twee databundels op één toestel kunt gebruiken – handig voor mensen die bijvoorbeeld via een zakelijk nummer bereikbaar willen zijn maar niet met twee smartphones op zak willen lopen.

Bekijk ook

Gerucht: 'T-Mobile komt binnenkort met eSIM'

T-Mobile komt in Nederland mogelijk met de eSIM, zo blijkt uit Apple's pagina. Apple lijkt vroegtijdig de komst van de eSIM te verklappen. Wat betekent dit voor iPhone en Apple Watch-bezitters?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.