AirPods Pro 2022 CT-scan

AirPods Pro 2022 oplaadcase heeft mogelijk een verborgen antenne

De nieuwe AirPods Pro 2022 hebben een oogje waar je een koord aan kunt bevestigen, bijvoorbeeld het Incase draagkoord dat we onlangs hebben besproken. Mogelijk zit er in dit metalen bevestigingspunt een antenne verwerkt.

AirPods Pro oplaadcase heeft antenne

Lumafield heeft een CT-scan gemaakt van de tweede generatie AirPods Pro oplaadcase, zodat we een blik kunnen werpen op de interne aanpassingen. Er lijkt op het eerste gezicht weinig veranderd, maar de nieuwe ‘lanyard loop’ trok wel de aandacht. Die is namelijk intern verbonden met de Lightning-connector, die op z’n beurt is verbonden het het logic board. Lumafield vermoedt dat het metalen gedeelte tevens dienst doet als antenne voor de U1-chip.


De nieuwe AirPods Pro zijn meteen te herkennen aan het metalen oogje aan de zijkant, dat 4mm breed en 18mm lang is. Volgens Apple is het bedoeld voor een draagkoord, maar wellicht is het toch iets meer. Als het een antenne is kan het helpen om het terugvinden via het Zoek mijn-netwerk te verbeteren. Bij de nieuwste AirPods Pro gaat dat sowieso al een stuk makkelijker dankzij de U1-chip die erin zit. Je kunt dan de locatie van de oplaadcase in de Zoek mijn-app terugvinden. Vervolgens kun je dankzij de nieuwe ingebouwde speaker een geluidje afspelen.

AirPods Pro 2022 CT-scan

De oplaadcase is ook verbeterd als het om waterbestendigheid en batterijduur gaat. Ook prettig: je kunt ‘m nu opladen via de magnetische puck van de Apple Watch. Uit de CT-scan blijkt dat er aan weerszijden van het logic board twee accu’s zitten, met daarnaast twee magneten die zorgen dat het klepje goed dicht gaat. Er zijn ook vier magneten rondom de oplaadspoel voor MagSafe-laden. Verder heeft Apple het scharnier van de AirPods-case iets aangepast. Bij de AirPods zelf is er ook het een en ander veranderd, wat uit de CT-scan blijkt. Zo is het stokje van de AirPods nu aanraakgevoelig en kan tikken en vegen herkennen, naast de normale knijpacties van het eerdere model.

AirPods Pro 2022 CT-scan

Je kunt meer over de CT-scan lezen in dit artikel. De AirPods Pro zelf liggen inmiddels in de winkel voor de adviesprijs van €299,-.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

AirPods

Lees alles over de AirPods, Apple's populaire draadloze oordopjes. Apple heeft inmiddels drie generaties van de AirPods uitgebracht, met de AirPods 2021 als nieuwste model. Er zijn ook andere speciale modellen, zoals de AirPods Pro en AirPods Max. Hoe kun je de AirPods koppelen, zit het met draagcomfort, hoe vind je AirPods snel weer terug? Bekijk de beste AirPods tips of ga AirPods vergelijken. Wil je AirPods kopen, dan vind je in ons artikel de beste prijzen. Voor een goede deal check je ons artikel met AirPods aanbiedingen.

AirPods
0 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.